Ugrás a tartalomra

Vállalkozás indítása

Ne bízd a véletlenre vállalkozásod sikerét

 

Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy MIT szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, HOGYAN fogjuk megvalósítani. Vállalkozás indítása nem azzal kezdődik, hogy elmegyünk egy könyvelőhöz vagy egy ügyvédhez, hogy indítsa el a vállalkozásunkat, ez már csak egy technikai lépés, előtte még nagyon sok dolgunk van.

 

Még mielőtt elindítanád a vállalkozásodat

 

Először is szükség van egy ötletre, hogy mit fogsz egyáltalán csinálni, miből akarsz pénzt csinálni, hiszen minden vállalkozásnak ez a célja. Ki kell deríteni, hogy mi legyen az a termék vagy szolgáltatás, és hogy erre vevő-e a piac, azaz piackutatást kell végezzél. Erre többféle ingyenes lehetőség is van, blogot írsz, facebook oldalt csinálsz, vagy akár facebook csoportot, kirakod a terméked, szolgáltatásod, megkérdezed, hogy tetszik, ha nem tetszik, mi tetszene stb.

Ha olyan dolgot csinálsz, amiről képeket is lehet feltenni, használd a pinterest, instagram oldalakat, sok véleményt lehet összeszedni. Vagy készítsd videót és tedd fel a youtube-ra, figyeld, mennyien követik. Majd el kell döntened, hol akarsz hirdetni? Szórólap, helyi újság, saját honlap, facebook hirdetés, adwords kampány stb.

Figyeld a konkurenciát, ő hogyan csinálja? Milyen termékeket, szolgáltatásokat árul, milyen áron adja, mit ír a saját tevékenységéről, van-e olyan, amiről nem ír, de Te tudnál, vagy ha ír, Te sokkal jobban tudnál írni róla stb.

Ha még sose voltál vállalkozó, de az ismeretségi körödben van, akkor kérdezz tőle, ő hogyan kezdte, mire kell figyelni, milyen hibákat követett el, hogyan oldotta meg, tanulj tőle, bár Te is el fogod követni a saját hibáidat, ez elkerülhetetlen, de hogy tanulni fogsz belőle, az egészen biztos.

 

Nézz bele a vállalkozói képzésünkbe!

 

Mielőtt elindítanád a vállalkozásodat

 

Amit vállalkozóként tudnod kell

 

Érzelmek helyett döntsenek a számok

 

De még mindig ne indíts vállalkozást, amíg nem tudod, hogy egyáltalán megéri-e? Tudnod kell, milyen áron fogsz értékesíteni. A konkurencia megint jó erre. Ha sokkal olcsóbb vagy, az gyanús, hogy akkor biztos nem olyan a minősége, ha sokkal drágább, akkor nem fognak Tőled vásárolni. Ha csak kicsit vagy drágább, akkor magyarázd meg, hogy miért, mitől szebb, jobb a Te terméked, szolgáltatásod, vagy milyen plusz szolgáltatást adsz hozzá, ami esetleg csak Nálad van.

Még össze kell gyűjtsed, hogy mennyi pénz kell az induláshoz, indulókészlet, ingatlan, vagy ha bérled, akkor a kaució, gépek, berendezések, szoftverek, honlap, engedélyek, pénztárgép, számlázó program, stb. Majd jönnek a havi költségek, amit akkor is kell fizessél, ha még egy forint bevételt nem szereztél.

Ilyenek az irodabérlet, rezsi, anyagköltség, munkabér, marketing, könyvelő, telefon és internetköltségek, bankköltség, karbantartási költségek, oktatási költségek, szakmai előfizetések, biztosítás, szoftverfrissítési díjak, ügyvéd, árukészlet stb.

Ha a bevételből levonva a költségeket egy pozitív számot kapsz, akkor jó úton jársz. Ha már itt negatív az eredmény, akkor vissza a startvonalhoz, tervezd újra vagy válassz másik tevékenységet. Ha nagyjából megvannak a bevételi és költségszámaid, akkor lehet menni könyvelőhöz, adótanácsadóhoz, kiválasztani a megfelelő vállalkozási formát és adózási módot.

 

Mindenki sikeres és nyereséges vállalkozást szeretne

 

Továbbá fel kell mérni a várható kockázatokat, azokat is, amelyek tőlünk függetlenül változhatnak számunkra kedvezőtlen irányba. Lássuk, hogyan történik egy vállalkozás indítása, mi mindennel jár, és mit kell előtte átgondolni.

 

Katás vállalkozó akarsz lenni?

 

KATA TANODA online tanfolyam katás vállalkozóknak

 

A Kata Tanoda egy olyan online tanfolyam, amit bármikor meghallgathatsz, annyiszor, ahányszor akarod, nem fogjuk letörölni.

A Kata Tanoda áll egy

- videósorozatból

- egy szöveges ebookból

- és mellékletekből.

A videók és az ebook tartalmazza a kata adózás elméleti részét, a mellékletek pedig pdf file-ok, amelyekben részletes leírást találsz (képernyőképekkel), mikor hova kell kattintani, ha katás vállalkozást akarsz indítani, hogyan kell kitölteni egy változásbejelentőt, hogyan kell lekérdezni az adófolyószámlád és még sok hasznos információ van benne (kata bevételi nyilvántartás, kata bevallás, katás vállalkozási szerződés ellenőrzési lista).

 

 

Mikor indítsunk vállalkozást?

 

Sokan úgy érzik, akik saját szakmájukban jók, vagy van egy jó ötletük, hogy abból önállóan, saját maguk számára szeretnének pénzt csinálni. Nem másoktól függve, alkalmazottként, hanem vállalkozóként. Ha úgy érezzük, képesek vagyunk az önálló munkára, és megvannak hozzá a szükséges feltételek is, akkor szóba jöhet saját vállalkozás indítása.

 

borito2.png

Hogyan legyél vállalkozó? Vállalkozásindító mini e-book csak 2.990 Ft. Ennél sokkal többet ér.

 

Nézz bele!

 

Mire van szükség egy vállalkozás indításához?

 

Bármilyen vállalkozás indításához a szükséges szaktudás mellett rendelkezésünkre kell, hogy álljon a vállalkozás beindításához szükséges pénz, amiből meg tudjuk venni a tevékenységünkhöz szükséges eszközöket, bizonyos tevékenységek csak megfelelő szakhatósági engedélyek birtokában végezhetőek. Ezek szükségességéről még a cégalapítás, a vállalkozás elindítása előtt tájékozódjunk a területileg illetékes önkormányzatnál.

Van olyan főtevékenység, amit csak a szükséges végzettség, képesítés birtokában végezhetünk. Ha mi magunk ilyennel nem rendelkezünk, fel kell vennünk olyan alkalmazottat, akinek megvan az elvárt képesítése. A képesítéshez kötött tevékenységek, munkakörök listája itt található. Ezen kívül meg kell teremtsük vállalkozásunk jogi alapját is: ehhez vagy egyéni vállalkozást indítunk, vagy céget alapítunk. 

 

Induló vállalkozás adminisztrációs kötelezettségei

 

Iratkozz fel Youtube csatornánkra, hogy ne maradj le a hamarosan érkező következő videóról!

 

 

Hogyan kerülj előre a Google találati listáján?

 

Kire van szükség vállalkozás indításánál?

 

 • Ha nem egyéni vállalkozást, hanem céget alapítunk, a társasági szerződés elkészítéséhez, és ellenjegyzéséhez ügyvédre mindenképpen. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra ideális vállalkozási formát, és adózást, mindenképp forduljunk adótanácsadóhoz, adózásban jártas személyhez. Egy jó adótanácsadó a megfelelő, célzott kérdéseket feltéve segít majd ezekben a kérdésekben a megfelelő döntést meghozni. Keressünk fel egy könyvelőt is a különböző bejelentkezések, nyomtatványok kitöltéséhez és benyújtásához, a későbbiekben vállalkozásunk könyveléséhez is szükségünk lesz rá. Hasznos, ha felkeresünk egy olyan kisvállalkozói tanácsadó céget is, ahol segítenek nekünk felmérni, hogy az, amit elképzeltünk, a gyakorlatban várhatóan életképes lesz-e. Vannak könyvelők, akik ezzel is foglalkoznak, de nem mindegyik. 

 

 • Mi azt javasoljuk, hogy könyvelőt, és egy tanácsadót is mindenképpen még a cégalapítás, a tényleges vállalkozási tevékenység megkezdése előtt keressen fel. Tapasztalatból mondjuk, sokkal nehezebb egy már működő vállalkozás esetén a meglévő hibákat korrigálni, ehelyett jobb, eredményesebb átgondoltan, egyből a megfelelő módon vállalkozni. 

 

 • Megfontolandó, hogy egy vállalkozás indítási tréning keretében szerezzük be a szükséges tudást a jó induláshoz, utána sokkal könnyebb lesz könyvelőt, adótanácsadót, ügyvédet stb. választani, mert a kérdéseket már ez a képzés alapján célzottan lehet feltenni, így sokkal eredményesebb válaszokat lehet kapni.

 

Vállalkozásindítási alapismeretek - online

 

 

Vállalkozói tudás kisvállalkozóknak

 

 

012_vakrepulos_medium.jpg

 

Mi egy vállalkozás indításának a menete, hogyan történik egy cégalapítás?

 

Önálló tevékenységet üzletszerűen (akkor hívjuk így, ha tevékenységünk célja annak végzésével történő rendszeres jövedelemszerzés) egyéni vállalkozóként, vagy cégként végezhetünk. 

 

Egyéni vállalkozás

 

Egyéni vállalkozást indítani az interneten, ügyfélkapus elérhetőség létrehozásával lehet. Az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása, amennyiben nem kérjük ténylegesen kézzel fogható formában, hanem csak a saját magunk által kinyomtatható igazolásként, akkor ingyenes, egyébként 10.000 forint. Be kell jelentkeznünk a NAV-hoz, a területileg illetékes önkormányzathoz a helyi iparűzési adó miatt, és regisztrálnunk kell a területileg illetékes Kereskedelmi és Iparkamaránál. A regisztráció díja 5.000 ft.

Egyéni vállalkozást akkor érdemes csinálni, ha egyelőre inkább csak munka mellett, másodállásban vállalkozunk, és kezdetben nem számítunk túl nagy bevételre. Az egyéni vállalkozás nagy előnye, hogy ebben a formában tevékenységünk szüneteltethető, ha bármilyen céget alapítunk, erre nincs lehetőségünk.

Egyéni vállalkozás indítása esetén meg kell határoznunk azt, hogy milyen tevékenységeket kívánunk végezni. Ezeket az ún. önálló vállalkozási tevékenységek jegyzéke (ÖVTJ) tartalmazza. Az ÖVTJ-lista erre a linkre kattintva érhető el.

 

Cégalapítás

 

A leggyakoribb cégformák a betéti társaság (Bt), a korlátolt felelősségű társaság (Kft) és a részvénytársaság. Induló kisvállalkozások általában Bt, vagy Kft formájában alakulnak. Cégalapításhoz ügyvéd által készített alapító okirat, vagy társasági szerződés és aláírásminta (aláírási címpéldány) kell.

A társasági szerződésnek tartalmaznia kell a cégünk által végezni kívánt tevékenységek listáját. A társasági szerződést a cégbíróságnál kell benyújtani, itt is be kell jelentkeznünk az adóhatóságnál, kamarai regisztrációs kötelezettségünk van, és jelentkeznünk kell a területileg illetékes önkormányzatnál is. Bármelyik cégforma esetén kell egy vezető tisztségviselő (ügyvezető), aki jogviszonyát többféle módon láthatja el. Valamennyi cégforma esetén igazolni kell a székhely használatának jogosságát.

Cégalapítás esetén az alapító okiratban, vagy a társasági szerződésben fel kell tüntetni az induló vállalkozás főtevékenységét, és további tevékenységeit. Ezek a tevékenységek egységes ágazati osztályba sorolásában találhatóak (TEÁOR). A TEÁOR-lista a hivatkozásra kattintva olvasható.   

 

Betéti társaság

 

 • Bt esetén minimum két tag kell, egy beltag, és egy kültag. A beltag a társaság működéséért teljes vagyonával, korlátlanul felelős. Ez azt jelenti, ha a vállalkozás tartozást halmoz fel, a beltagnak adott esetben a magánvagyonával kell a tartozás miatt helytállni. Bt alapítása esetén az illeték 25.000 forint, plusz az ügyvédi munkadíj, ami kb. 40.000 forinttól indul. Betéti társaságot minimális, tagonként 1000 forintos törzsbetéttel lehet alapítani. 2017-ben az illetékfizetési kötelezettség megszűnt!

 

Korlátolt felelősségű társaság

 

 • Kft alapítható egy, vagy több taggal. A minimálisan szükséges alaptőke 3.000.000 forint.  A Kft nagy előnye a betéti társasággal szemben, hogy a vállalkozás tulajdonosainak anyagi felelőssége csak a cégben lévő tulajdonrészük erejéig terjed, azaz nem teljes körű. Kft alapítás esetén az illeték 50.000 forint és az ügyvédi munkadíj. 2017-ben az illetékfizetési kötelezettség megszűnt!

 

AKCIÓ! 50%-os kedvezmény az összes online termékre!

 

Brutál Vállalkozói Képzés Pakk

 

Egyéni vállalkozás, vagy cégalapítás?

 

 • Egyéni vállalkozást indítani ingyenes, és lehet szüneteltetni. Azonban ha valaki nem a Kata szerint adózik egyéni vállalkozóként, akkor a jelenlegi adószabályok miatt adóterhelése magasabb, mintha céget hozna létre.

 

 • Ha valaki céget alapít, a Kft ajánlott, hiszen a nem korlátlan anyagi felelősség miatt biztonságosabb, mint a Bt. Előfordulhat azonban, hogy árbevételünk, vagy vállalkozásunk jellege miatt érdemes a Katát (kisadózó vállalkozások tételes adója), esetleg az egyszerűsített vállalkozói adót választanunk (az evát induló válllakozás nem választhatja). Kft esetében a Kata választása nem lehetséges, azt csak csak betéti társaságok választhatják. Az egyszerűsített vállalkozói adót mind Bt-k, mind Kft-k választhatják.

 

 • Ha elindítottuk vállalkozásunkat, és a későbbiekben pályázni szeretnénk, jó, ha tudjuk, hogy a pályázatok jelentős részén egyéni vállalkozók nem, csak cégek indulhatnak, ez is egy döntési szempont lehet. 

 

 • Összefoglalva: azt, hogy milyen vállalkozási forma és adózási mód a legjobb számunkra, csak a végezni kívánt tevékenység, a várható árbevétel, és várható költségeink ismeretében határozható meg. 

 

 

Milyen egyéb teendőink vannak vállalkozás indítása előtt?

 

Mielőtt ténylegesen megkezdjük tevékenységünket, alaposan mérlegelni kell a következőket:

 

 1. Kinek és mit fogunk eladni/szolgáltatni?
 2. Hogyan, miként mondjuk el nekik, hogy létezünk, és azt, miért érdemes miket választani?
 3. Mennyibe kerül nekünk mindezt elkezdeni, mennyit kell ahhoz eladjunk, hogy érdemes legyen ezzel foglalkozni, van-e rá reális esély, hogy ezt a mennyiséget elérjük? Mindezt hogyan, milyen vállalkozási formában végezzük?
 4. Milyen kockázattal jár mindez, mik azok a külső körülmények, amelyek kedvezőtlen változása veszélybe sodorhatja vállalkozásunk működését?

 

Ennek a 4 pontnak az elemzését, és összegzését üzleti tervezésnek hívjuk. Az üzleti terv fontosságáról és készítéséről ezen az oldalunkon olvashatnak

 

Üzleti terv videó - 1. rész

 

Mi az üzleti tervezés lényege egy kezdő vállalkozásnál?

 

 • Az, hogy saját magunk előtt tisztába legyünk azzal, hogy amit csinálni szeretnénk, azt hogyan, milyen módon, milyen eszközökkel valósíthatjuk meg, tisztában legyünk azzal, hogy mindez milyen veszélyekkel jár, nagyjából mibe kerül, és lássuk, mekkora bevételt kell elérjünk ahhoz, hogy mindez megérje.

 

Az 1. pontot tisztáztuk, feltételezzük, az adott vállalkozás folytatásához szükséges tudásnak, szakmai ismereteknek a birtokában vagyunk. Azt azonban feltétlenül vizsgálnunk kell, reálisan mekkora igény, kereslet várható arra, amit el szeretnénk adni, ahogy azt is, hogyan adjuk mindezt a külvilág tudtára. Ezt és a 2. pontot hívjuk piackutatásnak, -felmérésnek és marketing-tervezésnek. A 3., és a 4. ponttal egy kicsit részletesebben foglalkozunk.

 

Költségek becslése egy kezdő vállalkozás esetén

 

 • Az egyik legfontosabb dolog, hogy tisztában legyünk azzal, induláskor, és az első pár hónapban, amíg elegendő bevételhez nem jutunk, milyen, és mennyi kiadásunk lesz. Egy vállalkozás költségeit – most természetesen leegyszerűsítve – így csoportosítjuk: lesznek egyszeri, a vállalkozás indításával kapcsolatos kiadásaink, és lesznek folyamatosan fizetendő tételek. A folyamatos költségek között pedig lesznek az üzletmenettől függetlenül állandó, és lesznek annak függvényében változó kiadások.

 

A teljesség igénye nélkül, egyszeri kiadások lehetnek

 

 • Cégalapítás költsége
 • Honlap, egyéb reklámanyagok
 • Ingatlan, jármű vásárlása, bérbevételének első díja, kaució
 • Szükséges gépek, berendezések megvásárlása
 • Árukészlet költsége    

 

A további, folyamatos, fix kiadások lehetnek

 

 • Egyes adók, járulékok
 • Alkalmazottak fizetése
 • Hiteltörlesztés, lízingdíjak
 • Bérleti díjak
 • Ingatlan rezsije
 • Internet, telefon
 • Biztosítások
 • Hirdetés

 

Változó kiadások lehetnek

 

 • Egyes adók (áfa, iparűzési adó)
 • Járművek üzemanyag költsége
 • Árukészlet 
 • Egyéb fogyó eszközök pótlása
 • Szükséges gépek, szerszámok beszerzése

 

Ezeket a kiadásokat fel tudjuk vinni akár egy excel táblázatba, akár (egy kisebb, egyszerűbb vállalkozás esetén) egy papírra felírjuk, utána kiszámoljuk, akár 6-12 hónapra előre, melyik hónapban várhatóan kb. mire, és mennyit kell kifizetnünk.

Mellétéve a remélt bevételeket, azonnal láthatóvá válik, meddig, és mire elegendő a rendelkezésünkre álló pénz. Ez természetesen csak egy egyszerű, saját használatra alkalmas számítás, arra mégis elegendő, hogy lássuk, egyáltalán van-e reális esély arra, hogy megtérüljön a befektetett pénzünk, és vállalkozásunk képes lesz-e megélhetésünket is biztosítani. 

Ha komolyabb vállalkozást indítunk, vagy hitelt veszünk fel, ott már komolyabb számításokra, mérleg- és eredménytervre, cash-flowra lesz szükségünk. Egy ilyen pénzügyi terv elkészítésével ez az oldalunk foglalkozik

 

Üzleti terv videó 2. rész

 

Mi egy kezdő vállalkozás legnagyobb nehézsége?

 

A legtöbb induló vállalkozásra nézve az egyik legnagyobb veszély, hogy tulajdonosai, vagy vezetői nincsenek tisztában azzal, milyen kockázatokkal, milyen nehézségekkel kell számolniuk. Ha ezek közül valamelyik bekövetkezik, nem tudják, hogy lehet azt kezelni, elhárítani. Nagyon fontos ezért, hogy egy vállalkozás indítása előtt ezekkel is foglalkozzunk, ezeket is összegezzük. A kockázatkezelésnek ehhez a módjához az ún. SWOT-elemzés szükséges.

 

Mi a SWOT elemzés, mit jelent?

 

Ez a rövidítés négy angol szó kezdőbetűjéből áll össze:

 • Strengths = erősségek
 • Weaknesses = gyengeségek
 • Opportunities = lehetőségek
 • Threats = veszélyek 

 

Az összegzést úgy végezzük, hogy mind a négy ponthoz elkezdjük összeírni, miben vagyunk jók, miben nem, illetve milyen veszélyekkel kell számoljunk. Erőssége lehet egy vállalkozásnak, ha nincs konkurencia a közelben, vagy szaktudásunk a témában kiemelkedő, és ezt a piac is elismeri. Gyengeség lehet, ha kevés a tőkénk, nem ismernek minket. 

Lehetőség lehet, ha pl. olyan iparágban tevékenykedünk, ami ma még kevéssé ismert, de a kereslet várhatóan növekedni fog (ilyen lehet tipikusan a zöld energia, a különböző energiatakarékosságot szolgáló építési megoldások), ezért később várhatóan több megrendeléshez jutunk majd. 

Veszély lehet, ha váratlanul belép a piacra egy olcsó versenytárs, egyik fontos beszállítónk, akitől alapanyagot veszünk, hirtelen árat emel, vagy valamilyen oknál fogva termékünk, szolgáltatásunk „kimegy a divatból” és emiatt forgalmunk visszaesik.

Ha mindezeket összeírtuk, látni fogjuk, mik azok a dolgok, amik ellen tehetünk, és melyek azok a tényezők, amelyekhez csak alkalmazkodni tudunk. A felsorolt példák közül, ha beszállítónk árat emel, ez ellen védekezhetünk úgy, hogy más, olcsóbb forrás után nézünk, vagy folyamatosan több helyről is kérünk ajánlatot.

Ha hirtelen piacra lép egy új versenytárs, azt megakadályozni nem tudjuk, csak remélni, nem viszi el a vevőinket, ha igen, meg kell találnunk a módját, honnan szerezzünk újakat.

Ha ezt az elemzést kellő alapossággal végezzük el, remélhetőleg minél kevesebb olyan kedvezőtlen változás lesz, amire nem fogunk tudni előre, időben felkészülten reagálni. Ha pedig úgy látjuk, túl sok az olyan bizonytalansági tényező, melyekre nincs ráhatásunk, és a jövőben veszélyt jelenthetnek vállalkozásunk számára, akkor vagy keressünk más üzleti lehetőséget, vagy a lehető legkörültekintőbben járjunk el vállalkozásunk indítása során.

 

Erre a hivatkozásra kattintva egy SWOT-elemzés példa nyílik. 

 

Marketing alapok

 

Ha nem csak az adózás, hanem a marketing is érdekel.

 

Miért vegyünk igénybe tanácsadást vállalkozás indítása előtt?

 

 • Egy jó tanácsadó velünk együtt gondolkozva segít a szükséges üzleti tervezést elvégezni, ezáltal időt, energiát és pénzt takarítunk meg 
 • Segít az előrelátásban, segít abban, hogy felkészültebben tudjunk a felmerülő problémákra reagálni. 
 • Segít abban, hogy egy vállalkozás már indulásától kezdve optimálisan, jól megszervezetten működjön. Így a vállalkozás vezetőjének több ideje jut arra, ami a legfontosabb: üzletszerzésre, ezáltal arra, hogy cégének bevételt szerezzen.

 

 

Örök kérdés: katához NEM kell könyvelő?!

 

Vállalkozás indítási tréning - vállalkozási alapismeretek

 

Ha ezek után úgy gondolod, hogy személyesen sokkal jobb lenne ezekről a dolgokról beszélni, mint hogy itt elolvasod, akkor javaslom, gyere el a vállalkozó képzésünkre, ahol a képzés elvégzése után képes leszel:

 • kiválasztani a neked megfelelő vállalkozási formát
 • kiszámolni az adót
 • elkészíteni a saját üzleti terved

 

Azt nem ígérjük, hogy vállalkozói képzésünkön a vállalkozás minden tudományára megtanítjuk azokat, akik eljönnek, és onnan kilépve egyből sikeres vállalkozók lesznek. A bölcsek kövét egyelőre nem tudjuk átadni. Azt viszont ígérjük, hogy olyan, a gyakorlatban is egyből használható információkat, tanácsokat adunk, melyek azonnal forintokra válthatóak, és segítenek mindenkit akár vállalkozásának elindításában, akár annak eredményes vezetésében. 

 

Kata Tanoda - online tanfolyam katás vállalkozóknak

 

modtanoda-fb-adv-1.jpg

 

 

Vállalkozói képzésünkről további információ

Vállalkozásindítás online

Hasznos olvasnivaló

 

 

Ahol megtalálsz minket

 

Vállalkozás Okosan honlapja

Facebook oldal

Facebook csoport

Youtube csatorna

Feliratkozás hírlevélre

 

Átalányadó Kalauz - Egyéni Vállalkozók Könyve kibővített kiadás

Átalányadó Kalauz - áttérés katáról átalányadóra határidőkkel, nyomtatványokkal, képernyőképekkel lépésről lépésre

Áttérés katáról átalányadóra - 22T101E, 22T1041, 2258 nyomtatványok kitöltése képernyőképekkel, lépésről lépésre.

ÁNYK és ONYA használata.

Áfabevallás (2265), közösségi nyilatkozat (22A60) kitöltési útmutató. Adófolyószámla lekérdezése.

Adókalkulátorok: kata, átalányadó, tételes költségelszámolás, társasági adó, kiva.

Eredménykimutatás és cash-flow tervező.