Vállalkozás indítása online

Jelenlegi hely

2 napos, szuperintenzív, gyakorlat központú Okosvállalkozó Képzés!

Ne kövesd el azokat a hibákat, amelyek a legtöbb kezdő vállalkozót csődbe viszik!

Következő időpont: 2018. szeptember

Ha nem tudsz addig várni, akkor nemsokára elérhető a márciusi képzésünk teljes felvétele!

Online vállalkozás indítása

Indulj velünk! Online ügyintézés a fotelból.

Kíváncsi vagy, hogy milyen előnyökkel jár, ha vállalkozó leszel?

 

Sziasztok! Szilágyi Anita vagyok, a Vállalkozás Okosan egyik alapítója. 23 évig dolgoztam munkaviszonyban, 6 éve vagyok vállalkozó. Voltam könyvelő, kontroller, pénzügyi vezető és válságmenedzser. 23 év munkaviszony után elegem volt abból, hogy mások mondják meg, mit és hogyan csináljak, miközben én jobban értettem esetleg az adott dologhoz, mint a főnököm. Szeretek korán kelni, és korán abbahagyni a munkát, ezt egy munkahelyen nem mindig lehet megvalósítani. 2005-ben egy olyan cégnél dolgoztam, aminél sajnos bajok voltak, tömeges elbocsájtások, bizonytalanság, én is aggódtam, mi lesz velem. Az akkori főnököm javasolta, hogy legyek vállalkozó, annyi ismerősöm van, indítsam el a saját könyvelési vállalkozásomat, felajánlotta, hogy ő megveszi nekem a számítógépet és a könyvelési szoftvert, és induljak el, de nem mertem belevágni. Féltem attól, mi van, ha olyat kérdeznek, amire nem tudok válaszolni, fogalmam se volt, hogy honnan lenne ügyfelem, és milyen árat kérjek el érte. Pont kapóra jött egy állásajánlat, egy főiskolai osztálytársam keresett meg, hogy legyek pénzügyi vezető. Szerettem azt az időszakot, sokat is tanultam belőle, de voltak problémák is. Felkérés kaptam egy pénzügyileg bajban lévő cég válságmenedzseri pozíciójára,  csak addig tartsunk ki, míg jön a befektető, de ahogy ez lenni szokott, a felmentő sereg nem érkezett meg, viszont rengeteg tanultam ezalatt a 6 év alatt.

Akkor érett meg bennem a gondolat, hogy akkor most nem leszek többet alkalmazott, a munkámat magam szeretném végezni, úgy, ahogy én jónak látom, a saját időbeosztásomban, és természetesen a saját felelősségemre. Kész voltam elindulni, kb nulla vállalkozási tapasztalattal, de bennem volt a lelkesedés. Ha vállalkozásindítási gondolattal kacérkodsz, akkor most biztos bólogatsz, hogy igen, neked is eleged van abból, hogy másnak keresd a pénzt, tudnád Te ezt sokkal jobban is csinálni, mint a főnökeid. Nekem bevált, hogy vártam még egy kicsit és nem kényszerből indultam el.

Tudtam, hogy könyvelés lesz a fő tevékenység, volt pár ismerősöm, volt kollégám, akik jelezték is, hogy szeretnék, ha én könyvelnék nekik. És persze volt tartalékom is, nem nulla forinttal indultam neki az egésznek. Sejtettem, hogy jó pár hónapnak el kell telnie, hogy beinduljon a vállalkozás, és normális pénzt keressek vele. Már az elején lett egy honlapunk, és írtam a blogbejegyzéseket, hiszen hirdetésre nem volt pénzem. Nagyon nehéz volt az elején elszakadni a szakmaiságtól, kollegám többször szólt is, hogy ne ufó nyelven írjam le ezeket a száraz és unalmas dolgokat, nem a konkurenciának írok, hanem azoknak, akik vállalkozást szeretnének indítani, és szeretnék megérteni a legalapvetőbb gazdasági összefüggéseket.

 

Mindenki sikeres és nyereséges vállalkozást szeretne.

A vállalkozás fejlődött, az élet felgyorsult, és elértünk arra a szintre, hogy ma már az idő a legfontosabb érték egy vállalkozás életében, és nem elég a személyes kapcsolat, nem elég a honlap, a blog, hogy elérjük az érdeklődőket. Menet közben elindítottuk a vállalkozás indítási tanfolyamunkat, egyre több a jelentkező, és elérkeztem egy olyan korláthoz, hogy nincs mindenre idő, amit szeretnék megvalósítani. A könyvelés egy olyan tevékenység, amit határidőre el kell végezni, azaz jellemzően én csak huszadika után érek rá, ezért a vállalkozói képzésünk is mindig hónap végén szokott lenni.  A könyvelést nem akarom abbahagyni, egyrészt havi biztos jövedelemforrás, másrészt benne vagyok a napi gyakorlatban, ezáltal a képzésen is naprakészen tudom a főbb változásokat ismertetni. A tréning létszámát se szeretném emelni, mert pont attól hatékony, hogy max 20 fő vesz részt, így mindenkire tudok figyelni, működik a kérdés-válasz teljes mértékben.

De az igény egyre nőtt, egyre több látogató, jellemzően ugyanazokkal a kérdésekkel, és akkor jött a gondolat, hogy ezt lehetne automatizálni, online képzéseket tartani vállalkozás indítási témákkal kapcsolatosan. Elkezdtem összeírni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy ezt megvalósíthassam. Tuti kell hírlevél, és összegyűjteni az érdeklődőket egy adatbázisban, olyan témákat írni, ami valóban érdekli az induló vállalkozókat, értéket adni, hogy kiderüljön valódi tudás van mögötte. Az a szerencse, hogy ötlet van bőven, a technikai problémákat kell legyőzni, milyen hírlevél küldőt válasszak, hogyan szerezzek be jogtiszta képeket, hogyan illesszem be a blogbejegyzésbe, mivel  készítsek videót, hogyan vágjam meg stb. Mivel azért itt adótitok is sérülhet, nem mindent lehet videóra venni, esetenként képernyőképeket kell csinálni, és kitakarni az olyan információt, amit nem szeretnék, hogy lássanak.

Én is olyan vagyok, hogy nehezen mozdulok ki otthonról, viszont szeretném továbbképezni magam, hogy fejlődhessek, hogy magasabb színvonalon nyújtsam a szolgáltatásomat, de ha ezért a tudásért másfél órát kell utazzak Budapestre, majd ugyanennyit vissza, akkor kétszer is meggondolom, hogy elinduljak-e. Nekem az online tanfolyamok váltak be, évek óta online végzem a mérlegképes továbbképzést. Belegondoltam, hogy hányan lehetnek még így, ahogy én, hogy szívesen tanulnának, de nem akarnak felesleges időt eltölteni az utazással, inkább otthon tanulnak, akkor, amikor nekik alkalmas. Na, ez a bejegyzés azért jött létre, hogy megmutassam lépésről lépésre, hogyan kell online elindítani egy egyéni vállalkozást. De ne szaladjunk ennyire előre.

Lépésről lépésre az álomtól a valóságig

Vállalkozás indítása nem azzal kezdődik, hogy megalapítom az egyéni vállalkozást, vagy bejegyzi a cégbíróság, ez csak már kb az utolsó, technikai lépés.Vállalkozás indításához szükséges először is egy ötlet, hogy mit akarsz csinálni, milyen tevékenységet akarsz végezni, vagy milyen terméket szeretnél eladni. Az még ugye kevés, hogy Te ezt szeretnéd csinálni, kérdés, a vevők is akarják-e, azaz érdeklődnek-e a terméked vagy szolgáltatásod iránt, hajlandóak-e érte pénzt adni, és mennyit. Ez a piackutatás, amit a legegyszerűbben úgy tudsz tesztelni, hogy még a vállalkozás indítása előtt létrehozol egy blogot (van ingyenes is, blog.hu), csinálsz egy facebook oldalt, gyűjtöd a lájkokat, készítesz egy facebook csoportot, meghívod oda az érdeklődőket, azaz adatbázist építesz. Megkérdezed őket, hogy mi az, ami tetszik, mi az, ami nem. Ha vannak képeid, felteheted az instagrammra, pinterestre, készíthetsz videókat, felteheted a youtube-ra, és ez mind ingyen van, viszont kiváló visszajelzéseket kaphatsz, hogy mi az, amit jól csinálsz, és mi az, amin változtatni kell.

Láttátok a Wall street farkasa című filmet? Van benne egy rész, teremts keresletet, add el!

Ezeknek a dolgoknak az elkészítésére adj magadnak határidőt, mert ha nem csinálod, nem is fogod elérni a célodat. Ki kell találjad, hogyan fogsz még nagyobb érdeklődést elérni, milyen csatornákon fogsz a jövőbeni vevőidhez szólni, konkrétan hol fogsz hirdetni (facebook, adwords kampányok). Nézd meg, mit csinál a konkurencia? Milyen hirdetéseket adnak ők fel? Milyen a honlapjuk? Milyen videók vannak fenn a youtube-on róluk? Van olyan, amiről ők nem beszéltek, vagy nem „jól” beszéltek, és Te sokkal jobban, szebben, hatékonyabban tudnád csinálni? Akkor hajrá, tedd meg!

Ha még munkaviszonyban dolgozol, és mellette szeretnéd elkezdeni a vállalkozást, akkor igen nehéz ezt az időpontot eltalálni, hogy mikor lesz alkalmas, hogy tényleg csak vállalkozó legyél. Mindkettőt egyszerre nem fogod tudni jól csinálni, ezért előbb-utóbb dönteni kell. Tűzd ki a határidejét, hogy mikorra szeretnéd ezt elérni. Ha elakadtál, nem vagy biztos a dolgodban, kérj tanácsot olyan ismerősödtől, aki aktív vállalkozó, kérd meg, hogy legyen a mentorod. Persze Te is meg fogod fizetni a tanulópénzt, de azért könnyebb úgy indulni, ha van segítség.

 

Ötleted van, de nincs pénzed? Írj egy jó pénzügyi tervet, és jöhetnek a befektetők, üzleti angyalok.

Ezek után jön a legfontosabb lépés, ki kell számolni, hogy egyáltalán megéri-e csinálni ezt a vállalkozást, azaz elkészíted az üzleti terved. Nem kell megijedni ettől a szótól, tulajdonképpen a hétköznapi életben is ezt csináljuk otthon is, tudod, hogy mennyi az albérlet, mennyi a rezsi, az étkezés, ruházkodás stb és annyi fizetést akarsz, hogy mindezeket fedezze. Na ugyanezt kell csinálni, csak a vállalkozásban felmerülő költségeket kell összeírni.

Melyek ezek a költségek? Bérleti díj, ahol működni fogsz pl. iroda, bolt stb. víz, villany, fűtés, telefon, internet, irodaszer, könyvelő, bankköltség, marketing, ügyvéd, havi előfizetési díjak, karbantartások, árukészlet, biztosítás, alkalmazottak munkabére, járulékok, azaz amelyek havonta biztosan felmerülnek, akkor is, ha egy forintot se keresel. Persze az indulási költségeket is össze kell írni, hogy tudd, mennyi pénz kell egyáltalán ahhoz, hogy elinduljál. Például számítógép, szoftverek, monitor, szék, asztal, lámpa, honlap, gépek, berendezések, induló készlet, riasztó, engedélyek, ügyvéd, pénztárgép, számlázó program, víruskereső stb. Az induláshoz szükséges pénzt meg kell szerezni, anélkül nem megy. Vannak induló vállalkozásoknak szóló támogatások, pályázatok, de ezek jellemzően utófinanszírozásúak, azaz előbb Neked ki kell fizetni, és majd egyszer talán megkapod, ha megnyerted a pályázatot. Hitelt induló vállalkozásnak nem nagyon adnak, max ha magánszemélyként jelentős fedezetet tudsz adni. Ami nagyon fontos, hogy ha adnak is hitelt, az áfát nem finanszírozzák, azaz önerővel mindenféleképpen rendelkezned kell.

 

Érzelmek helyett döntsenek a számok. Egyszerűbb, mint gondolnád.

Na ha megvannak a költségek, hozzá kell rendeld az elérhető bevételt. Tudnod kell, hogy mi az a szám, ahol még nulla a tevékenységed eredménye, ez alatt nem nagyon szabad bevállalni semmit, és melyik az az ár, ahol már nyereséges vagy, és persze, hogy ezen az áron el tudod-e adni azt a valamit.

Ha ez nem termék, hanem szolgáltatás, akkor ki kell számoljad, hogy mennyi a rezsiórabéred, azaz ami alatt nem vagy hajlandó megmozdulni, mert egyszerűen nem éri meg.

Ha túl magas lett az ár, és azon az áron nem fogják Tőled megvenni azt a valamit, akkor vissza a start vonalhoz, tervezd újra, vagy keress másik ötletet. Addig ne ugorj bele a vállalkozásba, amíg nem látod valamennyire ezeket a számokat.

Ha ezek megvannak, akkor jöhet az, hogy milyen vállalkozási forma és milyen adózás legyen.  Ehhez keress egy könyvelőt, vagy adótanácsadót, vagy menj el vállalkozói képzésre, mert akár induláskor már hozhatsz egy olyan rossz döntést, aminek kb egy évig iszod a levét.

De még mindig nem indítjuk a vállalkozást. Kell egy székhely, ahol elérhető vagy, ahol meglátogathat a nav, hogy létezel-e, ahol átveszi valaki a postát. Induló vállalkozások gyakran futnak bele abba, hogy nem találja meg őket a nav, mert egyszerűen elfelejtik kirakni a cégtáblát a kapucsengőre, postaládára, bejárati ajtóra, és jóformán még el se indultak, máris törölték őket a vállalkozások listájából, amiről még értesítés sem kapnak, hiszen hova küldje a nav, ha a székhelyen nem talált senkit. Ha olyan székhelyet választunk, ami a saját tulajdonunk, akkor kell egy tulajdoni lap a földhivataltól. Ha más is tulajdonosa az ingatlannak, akkor kell tőle egy székhelyhozzájárulási nyilatkozat. Ha béreljük az ingatlant, akkor kell egy bérleti szerződés, és ha ezek közül egyik sem, akkor jön a székhelyszolgáltató, és a vele kötött szerződés.

Ki kell választani a tevékenységi kört, és meg kell nézni, hogy milyen engedélyeket szükséges beszerezni. Pl ha egy boltot szeretnél nyitni, tuti kell működési engedély, ha éttermet, akkor biztosan kell ántsz stb.

Másik fontos dolog, hogy végezheted-e az adott tevékenységet, azaz milyen végzettség szükséges hozzá. Pl. ha könyvelő akarsz lenni, akkor kell a könyvelői bizonyítvány, és bizonyos értékhatár felett a mérlegképes végzettség.

Ha ezek mind megvannak, és az az eredmény, hogy érdemes elindítani a vállalkozást, sőt már azt is tudod, hogy egyéni vállalkozást akarsz indítani, akkor lehet választani, hogy személyesen mész be a kormányablakba, vagy online indítod.

 

Így indítsd online az egyéni vállalkozásodat

Ha online egyéni vállalkozást szeretnél indítani, ebben tudok segíteni Neked ezzel a jegyzettel.

 

Online egyéni vállalkozás indítása - Katás egyéni vállalkozás indítása online

Készítettem Neked egy gyakorlati útmutatót, aminek a segítségével azonnal el tudod indítani az egyéni  vállalkozásod. Lépésről lépésre vezetem a kezedet, felhívom a figyelmet a fontos részletekre, amivel tisztában kell legyél, mielőtt elindítod vállalkozásod. Rögzített képernyőképekkel és útmutatóval mutatom meg, hova kell kattintani, mit kell bepipálni, kiválasztani, minek kell utánanézni, mielőtt elindulsz.

 

Indulj online! Töltsd le Online vállalkozásindítási kisokos jegyzetünket!

 

NEMSOKÁRA LETÖLTHETŐ!

 

Az útmutató 6.350 forintba kerül. Ha ezt egy könyvelőtől kéred, óránként minimum 10.000 forintot fog elkérni tőled, nem fogsz tudni mindent megjegyezni, biztosan maradnak még kérdéseid. Ezt a jegyzetet bármikor előveheted, tanulmányozhatod, nem kell azonnal dönteni, át tudod gondolni, utána tudsz nézni, be tudod szerezni a még hiányzó dolgokat, és akkor indítod a vállalkozásod, amikor készen állsz és Neked alkalmas. Az első 100 jelentkező 4.890 forintért megrendelheti. Előregisztrációhoz - hogy igénybe tudd venni a kedvezményt - írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu e-mail címre.

 

FRISS HÍR: a márciusi 2 napos képzésünk felvételre került, így az nemsokára megvásárolható lesz. Az ára bruttó 24.900 ft. Várhatóan júniusban tudjuk elérhetővé tenni. Ha érdekel a lehetőség, akkor írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu címre.

 

Fizethetsz kártyával vagy banki utalással.

A kártyás fizetés biztonsága

Az OTP SimplePay fizetés esetében közvetlenül az OTP Mobil Kft. titkosított oldalain történik, és a kifizetett összeg is az OTP Mobil Kft. bankszámlájára érkezik.

Ha még ezek után sem bízol a kártyás fizetésben, akkor javaslom, menj be a bankba, ahol a számládat vezeted, és kérj egy internet kártyát meglévő bankszámládhoz, és arra csak annyi pénzt tegyél, amennyit utalni szeretnél.

A pénz beérkezése után azonnal küldöm Neked a kiállított számlát és a jegyzetet. Ha esetleg nem kaptad meg az anyagot vagy a kiállított számlát, hívd a 06 20 277 6230-as telefonszámot, vagy írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu email címre, vagy írj facebookon üzenetet és add meg a telefonszámod és visszahívlak.

 

Ingyenes tanácsadás

A jegyzethez ingyenes tanácsadás is jár, ha maradtak még kérdéseid, vagy elakadtál valamiben. Lépj be a Vállalkozás Okosan VIP csoportba a facebookon, ahol ingyen válaszolunk a még fennmaradt kérdéseidre. Ne bízd a véletlenre induló vállalkozásod sikerét. Egy rosszul megválasztott vállalkozási formával vagy adózási móddal akár egy évre kitolhatsz magaddal. Egyéni vállalkozóként a rosszul meghozott döntéseid után a saját vagyonoddal felelsz, azaz akár útközben lefoglalhatja az autódat a nav.

 

Akik nem biztosak benne, hogy egyedül jól csinálnák:

„Utána olvastam több helyen, hogyan lehet ügyfélkapun keresztül regisztrálni, de úgy érzem, van még néhány pont, ami nem világos, és nagyobb biztonságban lennék, ha rutinos segítséggel intézhetném a dolgot, illetve tudnék hová fordulni tanácsért.”

 

Kérlek, ne add tovább ezt a jegyzetet. Ennek a csomagnak az értékét a hozzá kapcsolódó ingyenes tanácsadás adja, és azt nem kapja meg, aki nem fizetett érte. Egyedül akár rossz döntést is hozhat.

Vállalkozói képzés

Ha ezek után felmérted a saját helyzeted, és úgy döntöttél, hogy mégis inkább személyesen szeretnél erről előadást hallgatni, akkor gyere el vállalkozói képzésünkre.

 

Személyes konzultáció

Ha személyes konzultációt szeretnél, írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu email címre.

A konzultáció díja 10.000 ft/óra + áfa. Skype-on is lehetséges a tanácsadás.

 

Köszönöm, hogy elolvastad idáig. Igyekeztem valós segítséget adni.

Sikeres vállalkozásindítást kívánok Neked!

Ha tetszett, oszd meg és lépj be a csoportunkba.

 

Ahol megtalálhatsz minket

Honlap

FB oldal

FB csoport

 

Képfeltöltés: 
Blog kategória: 

Hírlevél

 

Tippek Okos vállalkozóknak, hogy ne veszítsd el a jó irányt!

Iratkozz fel hírlevelünkre és légy naprakész a vállalkozásodat érintő kérdésekben!

Bemutatkozás

 

Üzleti terv készítésével, vállalkozás indítási, adó és számviteli tanácsadással foglalkozunk. Időről-időre vállalkozói képzést szervezünk azoknak, akik szeretnék megérteni, hogyan készül az üzleti terv, hogyan kell elindítani egy vállalkozást, hogyan kell kiválasztani a legoptimálisabb adózási módot, mi a pénzforgalmi szemlélet és hogyan értelmezzék számviteli eredményüket.

Vállalkozói képzés

 

Üzleti terv, vállalkozás indítás, adó és számviteli ismeretek - vállalkozást tervezőknek és vállalkozóknak.

Időtartam: 2 nap

Részletes ismertető

Rólunk

Vállalkozás indításban, adózásban, pénzügyi és üzleti működésben segítünk. Üzleti terv készítés, könyvelés, adótanácsadás, vállalkozói képzés található szolgáltatásaink között.

 

Elérhetőségeink