Szolgáltatásaink

üzleti terv, könyvelés, kontrolling kisvállalkozásoknak

Jelenlegi hely

Vállalkozás indítása

Vállalkozói képzés

Katás vállalkozás indítása

Üzleti terv készítése

Vállalkozási tanácsadás

Könyvelés

Online termékek kata adózásról, vállalkozási alapismeretekről

 

 

Helyezze profi alapokra üzleti számításait - VELÜNK


Üzleti terv készítése

Hitelfelvétel előtt, vállalkozás fejlesztésének eldöntéséhez vagy egyszerűen a mindennapi működéshez. Hogy tisztában legyen vele, milyen költségekre és bevételekre számíthat.

Vállalkozásindítási tanácsadás

Milyen vállalkozási formát válasszak? Milyen havi költségeim lesznek? Hogyan intézzem az adminisztrációs ügyeket? - ezekben a kérdésekben adunk személyre szabott tanácsot személyesen vagy Skype-on.


Könyvelés

Vállaljuk a könyvelési folyamat ellenőrzését, konzultációs lehetőséget kínálunk cége könyvelőjének, segítünk a cég értékelésben, átvilágításban. Felelősségbiztosítással könyvelünk.

Képzés vállalkozóknak

Induló vállalkozások, kezdő vállalkozók számára szervezünk képzéseket, hogy felmérjék, érdemes-e vállalkozást indítaniuk és tisztában legyenek alapvető szabályokkal.

Elemzés, kontrolling

Ha cégvezetőként szeretne a döntéseit támogató, könnyen átlátható analíziseket, helyzetelemzést kapni könyvelőjétől, összeállítjuk a szükséges adatstruktúrát, és koordinálunk a könyveléssel, hogy egy nyelvet beszéljenek.

Tanácsadás vállalkozás indítása előtt

 

 

Kinek ajánljuk tanácsadásunkat?

Alapítás előtt lévő, vagy frissen alapított, most induló cégeknek, vállalkozásoknak
 

Milyen tanácsadást ajánlunk kezdő vállalkozások részére?

Tapasztalataink szerint működésük kezdeti fázisában lévő vállalkozások gyakran híján vannak a legfontosabb munkaügyi, adózási ismereteknek, ezért sokszor eleve nem a számukra leginkább megfelelő formában kezdik meg tevékenységüket. 
Gyakran azt sem tudják, hogy amit csinálni akarnak, egyáltalán nyereséges lesz-e, számíthatnak-e arra, hogy valamikor meg fog térülni a vállalkozásba fektetett pénz. Ezért lényeges számukra lehetőleg még indulás előtt egy adótanácsadás és egy általános vállalkozói tanácsadás.
 

Üzleti tervezés, kockázatfelmérés

Mérjük fel még vállalkozásunk tényleges elindítása előtt, hogy várhatóan mekkora kereslet lesz arra, amit csinálni szeretnénk. Legyünk vele tisztában, hogyan, milyen eszközökkel, mekkora munkaerővel valósítható meg gazdaságosan.
 

Cégalapítás, adózás

Vállalkozásunk költségeinek a csökkentésére az egyik legegyszerűbb, egyben legjobb módszer a megfelelő vállalkozási és adózási forma kiválasztása. Ezeket mindig igazítsuk tevékenységünkhöz, várható költségeinkhez, vevőkörünkhöz. Segítünk ennek kiválasztásában.
 

A tanácsadás folyamata

Bekérünk egy általános tájékoztatót a vállalkozásról, végzett tevékenység, várható bevételek és költségek, külföldi kereskedelmi kapcsolatok, alkalmazottak száma, jogviszonyok a vállalkozásban (munkaviszony, tagi jogviszony) és ezek alapján küldünk olyan kész cikkeket, amelyek az adott témával foglalkoznak, hogy minél pontosabbak legyenek a kérdések a tanácsadáson.
Majd készül egy kalkuláció még a tanácsadás előtt, ahol pontosítjuk a részleteket és ha igény van rá, a tanácsadás után elkészítjük a végleges kalkulációt, melyik vállalkozási forma és milyen adózás lenne a legmegfelelőbb.
A kalkulációra fordított idő beleszámít a tanácsadás díjába. Ez kb 1 óra szokott lenni, bonyolultságtól függően. Minél pontosabbak a kérdések, annál kevesebb idő a tanácsadás, mert már csak a konkrét problémával foglalkozunk. Maga a tanácsadás is kb 1-2 óra szokott lenni. A tanácsadás díja 15.000 ft + áfa/óra, azaz bruttó 19.050 ft/óra. Amihez nem értünk, azt nem vállaljuk, de tudunk ajánlani hiteles szakértőket. Van ügyvéd, könyvelő és könyvvizsgáló kollegánk is, akit ismerünk és bátran merjük ajánlani.
 

Pénzügyi tervezés, vállalkozásfinanszírozási tanácsadás

Sok vállalkozást indítanak minimális tőkével. Ezért nagyon fontos a rendelkezésre álló pénz minél ésszerűbb elköltése. Ha a vállalkozás indítása, vagy működtetése hitel felvételével történik, ugyanúgy tudnunk kell, mire fordítjuk a felvett hitelt, hogyan gazdálkodjunk vele úgy, hogy azt vissza is tudjuk fizetni. Ez pedig a vállalkozás pénzügyeinek gondos megtervezését, és nyomon követését teszi szükségessé.
 

Online termékek általános vállalkozói alapismeretekről

 

Hogyan legyél vállalkozó? Mini e-book

KATA TANODA - így indíts katás vállalkozást - ÚJ

Vállalkozói képzés

Egyéni vállalkozás indítása online jegyzet

Nullás igazolás, jövedelemigazolás

 
 

Miért ajánljuk tanácsadásunkat?    

Frissen alapított, induló vállalkozások nagyon sokszor információhiánnyal küzdenek. Nem tudják, hová, kihez forduljanak, ha szakmájukon kívül eső ismeretekre, információkra van szükségük. Létfontosságú lenne ugyanakkor számukra, hogy vállalkozásuk optimális, és kezdetektől jó irányba tartó működéséhez ezekhez az információkhoz időben hozzájussanak. Ezekre a tanácsokra még a cégbejegyzés, a vállalkozás elindítása előtt szükség van. Így elkerülhetőek olyan hibás döntések, melyek fölösleges többletkiadásokkal járnak.
 

Igénybe vehető

 

 

Személyesen vagy Skype-on állunk rendelkezésére. Keress minket elérhetőségeinken!

Kapcsolatfelvétel

Tanácsadás működő vállalkozásoknak

 

 

Kinek ajánljuk tanácsadásunkat? 

Működő vállalkozóknak, cégeknek, vállalkozásoknak.
 

Milyen tanácsadást ajánlunk működő vállalkozásoknak?

Működő vállalkozásoknál gyakori, hogy a vállalkozás vezetői, vagy tulajdonosai nincsenek tisztában a cégben zajló folyamatokkal, nem ismerik cégük valós anyagi helyzetét, nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy vállalkozásuk könyvelése rendben van-e. Sokszor csak egy hatósági ellenőrzés során szembesülnek azzal, hogy cégük adminisztrációja nincs rendben. Minden vállalkozás életében előfordulhat, hogy új befektetőre, vagy hitel felvételére van szükség. Ezekhez megfelelő üzleti, és pénzügyi terv elkészítésére van szükség.
 

Cégátvilágítás, a vállalkozás működésének ellenőrzése

A vállalkozás vezetői sokszor nem tudják pontosan, minden rendben zajlik-e a cégben, nem mindig tudják, ki, mennyivel tartozik nekik. Ezek veszélyeztethetik a cég működését. Felmérjük, mennyire rendezett a belső nyilvántartások vezetése, így különösen a számlák, a szerződések nyilvántartása, milyen a vállalkozás szerződésállománya. Ezen –könyveléssel nem közvetlenül összefüggő- nyilvántartások vezetését törvény ugyan nem írja elő, ám saját, jól felfogott érdekünk diktálja, hogy rendben legyenek. 
 

Működési, pénzügyi, üzletviteli tanácsadás

Minden vállalkozás életében vannak olyan lépések, melyek betartásával sokat tehetünk cégünk biztonságos működéséért. Különösen fontos bevételeink és kiadásaink precíz nyilvántartása, azok várható jövőbeni alakulásának ismerete. Nem mindegy, kivel, milyen szerződést kötünk, tisztában kell lennünk annak várható következményeivel. Helyesen szervezett működéssel időt, pénzt és energiát takarítunk meg. Tanácsot adunk ezek kialakításához, rendbetételéhez.
 

Üzleti tervezés, üzleti terv készítése

Befektető, új tulajdonostárs, tervezett bevonása esetén általában kell egy üzleti terv. Ugyancsak szükség lehet rá hitelfelvételhez, vagy pályázaton történő induláshoz. Egy jól összeállított, megfelelő információkat tartalmazó üzleti terv birtokában könnyebben találunk befektetőt, ahogy nagyobb az esélyünk arra is, hogy megkapjuk a szükséges hitelt. 
 

Miért ajánljuk tanácsadásunkat?

A gyakorlatban azt látjuk, hogy sok vállalkozás tulajdonosa, vezetője nem fordít kellő figyelmet vállalkozása működésére, pénzügyi helyzetére. Ez részben érthető, hiszen idejük jelentős részében üzletszerzéssel vannak elfoglalva. Ha azonban nem fordítanak a háttérmunkára, a sokszor nemszeretem papírmunkára is elegendő figyelmet, az a vállalkozás bukásához vezethet. Ezeknek a dolgoknak a helyes megszervezése után minimális idő ráfordításával vállalkozásunk adminisztrációja, pénzügyei azonnal átláthatóak, nyomon követhetőek lesznek. Ezzel pedig nagyban hozzájárulunk cégünk biztonságos működéséhez. 

Ajánljuk

 

 

Sok esetben a már régóta működő vállalkozások esetében is probléma, hogy a vezető szeretne egy fajta könyvelési, számviteli ellenőrzést, vagy információs igényére a számviteli vezető vagy könyvelő nem tudja, milyen adatot szolgáltasson. Ebben is segítünk!

 

Kapcsolatfelvétel

Tanácsadás veszteséges vállalkozásoknak

 

 

Kinek ajánljuk tanácsadásunkat?

Válsághelyzetben, bajban lévő vállalkozásoknak
 

Milyen tanácsadást ajánlunk válsághelyzetben lévő vállalkozásoknak?

Válsághelyzetben, bajban lévő cégek esetén speciális intézkedésekre van szükség. Ki kell deríteni, hogy milyen okok miatt került bajba a vállalkozás, és azok ismeretében meg kell találni az adott helyzetre alkalmas megoldást. Ezekre tudunk nem csak tanácsokat, de megoldást is adni.
 

Válsághelyzet okainak feltárása

Több tényező idézheti elő azt, hogy egy vállalkozás bajba kerüljön, fizetési nehézségei támadjanak. Ezek egyaránt lehetnek külső –a vállalkozástól független- és belső okok. Ezek feltárásához át kell tekinteni a vállalkozás korábbi működését, pénzügyi-gazdasági előéletét. Látni kell, hogy a válsághelyzet kialakulásának a bevételek ideiglenes, vagy állandó visszaesése az oka, vagy a vállalkozás eleve veszteséget termelt. Egy vállalkozás túlélése érdekében fontos, hogy ez a folyamat minél hamarabb megkezdődjön. 
 

Válságkezelési terv kidolgozása

Az okok ismeretében meghatározható, hogyan állítható helyre a vállalkozás normális működése. Ez meghatározott, pontosan időzített és végrehajtott intézkedéseket kíván. A tervezett intézkedéseket, és ezek végrehajtását dokumentáljuk. 
 

Válságkezelés

A kidolgozott válságkezelési tervet végre is kell hajtani. Egy bajban lévő vállalkozásnak ehhez szinte minden esetben külső segítségre van szüksége. Az eljárás során segítséget tudunk nyújtani abban, hogy a vállalkozás vezetői továbbra is az üzletszerzéssel, a vállalkozás működtetésének napi ügyeivel tudjanak foglalkozni. Ez úgy valósítható meg, hogy elvégezzük a válságkezelési tervben foglaltakat, a szállítókkal, hitelezőkkel, hatóságokkal ilyenkor szükséges tárgyalások lebonyolítását és megállapodások előkészítését. 
 

Miért ajánljuk tanácsadásunkat?

A kialakult problémák okainak mielőbbi feltárása az első lépés a bajban lévő, esetlegesen eladósodott vállalkozás túlélése érdekében. A válság helyes kezelésével biztosítható a vállalkozás további működése, és elkerülhető, hogy felszámolásra, vagy végelszámolásra kerüljön sor. Ez pedig általában egybeesik a tulajdonos érdekeivel.     

 

Ha baj van...

 

A cégátvilágítás, a működési folyamatok pénzügyi szempontú ellenőrzése sok esetben segíthet egy veszteséges, bajban lévő vállalkozáson. Kérje segítségünket!

 

Kapcsolatfelvétel

Rólunk

Vállalkozásindításban, adózásban, pénzügyi és üzleti működésben segítünk. Üzleti terv készítés, könyvelés, adótanácsadás, vállalkozói képzés található szolgáltatásaink között.

 

Elérhetőségeink