Ugrás a tartalomra

Az online és tantermi képzéseken túl olyan személyre szabott szolgáltatásokkal is segítjük a kis- és középvállakozásokat, mint üzleti terv készítés, vállakozásindítási tanácsadás, és könyvelés.

Szolgáltatásaink

Képzések vállalkozóknak

Induló vállalkozások, kezdő vállalkozók számára szervezünk képzéseket, hogy felmérjék, érdemes-e vállalkozást indítaniuk és tisztában legyenek alapvető szabályokkal. Külön képzésünk van KATA adózást témában.

Üzleti terv készítése

Az üzleti terv egy elképzelés arról, hogyan fog a jövőben működni a vállalkozásod, mennyi bevételre és költségre fogsz számítani, és mennyi marad belőle neked a végén. Bemutatja, hogy a vállalkozás alapgondolata - az ötlet -  egyáltalán működőképes-e, és a kitűzött célt milyen úton, mikorra éred el, vagy hol kell beavatkozni.

Vállalkozásfejlesztés

Hozzunk ki több nyereséget a vállalkozásodból!

Vállalkozásodat nem bevételre, hanem profitra játszod. A sok munka helyett inkább eredményes munkát végezz.
Képzeld el, hogy holnaptól ugyanannyi munkával vállalkozásod több nyereséget hoz.

Könyvelés

A könyvelés a múltban történt gazdasági események rögzítése. A könyvelő feladata, hogy a vállalkozás bizonylatait, számláit olyan rendszer szerint rögzítse, amelyből elkészíthetőek azok a bevallások, amiket a hatóságok felé be kell nyújtani.

Személyre szabott tanácsadás

Igyekeztünk a képzéseink elkészítése során minden körülményre tekintettel lenni, de a képzéseink általános problémára adnak konzervmegoldásokat, és bizonyos esetekben szükség van személyre szabott tanácsadásra.

Képzések vállalkozóknak

Online képzések

Tantermi vállalkozói képzés

 

A tantermi vállalkozói képzés bizonytalan ideig szünetel.

Mint minden évben, most 2024-ben is felvettük az aktuális adószabályokkal kiegészítve, ami egész évben megvásárolható.

Online termékek általános vállalkozói alapismeretekről

 

Üzleti terv készítése

Az üzleti terv egy olyan dokumentum, amelyben ismertetjük meglévő, vagy leendő vállalkozásunkat, annak jövőre vonatkozó céljait, azt, hogy ezeket a célokat hogyan szeretnénk elérni, kinek szeretnénk termékünket/ szolgáltatásunkat eladni és ehhez milyen eszközökre, milyen reklámra és mennyi pénzre van szükségünk.

Az üzleti terved elkészítése során szembesülsz azzal, mi az, ami még kidolgozatlan az ötletedben, hol vannak az aknák elrejtve, hol kell beavatkozni, ha szükséges.

Ha nincs üzleti terved, az ötleted addig csak egy álom, egy kedves álom, de nem tűnsz hitelesnek vagy felkészültnek nélküle.

Vállalkozásfejlesztés

Képzeld el, hogy holnaptól ugyanannyi munkával vállalkozásod több nyereséget hoz.

Vállalkozásodat nem bevételre, hanem profitra játszod. Sok munka helyett eredményes munkát végezz.

„Ezt nem veszem meg, mert drága.” Vállalkozóként nincs olyan, hogy drága. Olyan van, hogy megtérül, még jobban megtérül, vagy nem térül meg. Számoljunk…

„Ezért a szolgáltatásért nem fizetek ennyit, ez sok.” Tényleg? Lehet, hogy még több, ha te csinálod. Annyi idő alatt, amit erre fordítasz, többet keresnél, mint amibe ez kerülne. Nézzük meg, mennyit ér az időd.

„3 ember végzi ezt a munkát a cégnél, a gatyámat kifizetem rájuk” Biztos, hogy szükség van 3 emberre? Folyamatosan tudsz nekik munkát adni? Egyáltalán, biztos, hogy kell 3 ember? És érdemes alkalmazottként foglalkoztatnod őket? Számoljunk.

„Most vettem meg egy csomó mindent, egy darabig nincs pénz semmire.” Mert amit kifizettem, az az enyém. És az a biztos, ami ki van fizetve. Nem fogom a bankokat hízlalni. Tényleg? Biztosan jó ötlet, hogy saját pénzed eszközökben álljon? Ahelyett, hogy pörögne hirdetésekben, áruban, és megtöbbszörözné magát? Nem, egyáltalán nem baj, ha hitelt kell felvenned hozzá. A hitel nem ördögtől való, feltéve, hogy tudod, mire veszed fel, és mennyit hoz majd. Nézzük, mire van pénzed, és mire kéne még.

Könyvelés

A könyvelés a múltban történt gazdasági események rögzítése. A könyvelő feladata, hogy a vállalkozás bizonylatait, számláit olyan rendszer szerint rögzítse, amelyből elkészíthetőek azok a bevallások, amiket a hatóságok felé be kell nyújtani. A könyvelő az így feldolgozott bizonylatok alapján tudja megmondani megbízójának, hogy a vállalkozásnak mikor, mennyi fizetnivalója van, mennyi adót igényelhet vissza, mennyivel tartoznak mások a cégnek.

A könyvelő feladatai közé tartozik, hogy felhívja az ügyfél figyelmét a szabálytalan működésre, tájékoztassa a szabálysértés várható következményeiről. Meg kell tanítani az ügyfelet, hogy milyen bizonylatokra, nyilvántartásokra van szükség, hogy el tudja végezni a munkáját mind a könyvelő, mind a vállalkozó.

Jelenleg nincs szabad kapacitásunk új ügyfelet vállalni könyvelésre, de van egy Könyvelőt keres-kínál csoportunk. Csatlakozz hozzánk!

Megnézem a csoportot

Személyre szabott tanácsadás

Igyekeztünk a képzéseink elkészítése során minden körülményre tekintettel lenni, de a képzéseink általános problémára adnak konzervmegoldásokat, és bizonyos esetekben szükség van személyre szabott tanácsadásra.

Akkor tudok Neked jó tanácsot adni, ha bemutatod a vállalkozásod általános jellemzőit, várható bevételeit és költségeit, külföldi kereskedelmi kapcsolatait, várható beruházásokat és az alkalmazottak számát.

A tanácsadás úgy zajlik, hogy előtte bekérem a fenti információkat, a kérdéseket, és ezek alapján készítek több adónemre egy kalkulációt és ezt még a tanácsadás előtt elküldöm Neked, hogy már csak a fennmaradó kérdéseket beszéljük át.

A tanácsadás díja 20.000 ft + áfa/óra. A kalkulációkészítés ideje már beleszámít a tanácsadás díjába. Ha érdekel a tanácsadás, írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu címre.

Sikeres vállalkozó leszel

Online tanfolyam a vállalkozás indításáról.

Minden egy helyen, amire szükséged van ahhoz, hogy sikeresen indítsd a vállalkozásod.

Legyél kezdő vagy haladó szinten.

Átalányadó Kalauz - Egyéni Vállalkozók Könyve kibővített kiadás

Átalányadó Kalauz - áttérés katáról átalányadóra határidőkkel, nyomtatványokkal, képernyőképekkel lépésről lépésre

Áttérés katáról átalányadóra - 22T101E, 22T1041, 2258 nyomtatványok kitöltése képernyőképekkel, lépésről lépésre.

ÁNYK és ONYA használata.

Áfabevallás (2265), közösségi nyilatkozat (22A60) kitöltési útmutató. Adófolyószámla lekérdezése.

Adókalkulátorok: kata, átalányadó, tételes költségelszámolás, társasági adó, kiva.

Eredménykimutatás és cash-flow tervező.