Pénzügyek

Jelenlegi hely

Nem fizet a vevő - mit lehet tenni?

Mit csinálj, ha nem fizet a vevő? – 1. rész

 

A vevő a király – mondják a marketingesek. A pénzügyesek szerint viszont a vevő egyenrangú fél, aki kötelezettségeket is vállal azzal, hogy ajánlatot fogad el, megrendel, vásárol, teljesítést igazol vissza, vagy bármi hasonlót művel. Éppen ezért tudunk különösen morcosak lenni, ha egy-egy vevő valamiért úgy érzi, nem kell fizetnie a munkáért/termékért, amit teljesítünk. Te is jártál már így? Himer Csilla, a kisvállalkozások kreatív kontrollere ad néhány tippet, mit tehetsz, ha nem fizet a vevő.

 

Hogyan kerüld el a veszteséget a vállalkozásodban?

„Hogy a kakukkfüttybe lehet a vállalkozásom veszteséges?”

 

Veszteséges sokkal könnyebben lehet egy vállalkozás, mint hinnéd. Akár még úgy is, hogy orbitális bevételeid vannak. És hidd el, ilyenkor – hacsak nem valami irgalmatlan kutyaütőt fogtál ki – nem a könyvelőd a hibás. Hanem az, aki a vállalkozásod pénzügyeiért (és nem a könyveléséért) felel. Hanem te, a vállalkozó. Himer Csilla, a kisvállalkozások kreatív kontrollere megmutatja, hol vannak a banánhéjak, amiken jobb nem elcsúszni.

 

Hírlevél

 

Tudd meg, hogyan lehet sikeresen vállalkozást indítani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj az adóváltozásokról, a vállalkozást érintő gazdasági szabályokról...


Rólunk

Vállalkozás indításban, adózásban, pénzügyi és üzleti működésben segítünk. Üzleti terv készítés, könyvelés, adótanácsadás, vállalkozói képzés található szolgáltatásaink között.

 

Elérhetőségeink