Pénzügyek

Jelenlegi hely

Katás egyéni vállalkozó vagy? Így juthatsz lakáshitelhez!

 

Babus Edina vendégcikke

 

Katás egyéni vállalkozó vagy? Így juthatsz lakáshitelhez!

 

Katás vállalkozóként is kaphatsz lakáshitelt? Természetesen! Cikkemből megtudhatod, hogyan számolnak a bankok és te mekkora hitelösszeghez juthatsz.  

Hogyan kerüld el a kifizetetlen számlákat?

Hogyan kerüld el a kifizetetlen számlákat?

 

Nemcsak a kezdő, hanem a működő vállalkozásoknak is nagy problémája, hogy elvégezték a munkát, leszámlázták a díját és csak várnak, de nem érkezik meg a pénz, majd jön a kérdés: mit lehet ilyenkor tenni?

 

Mit csinálj, ha nem fizet a vevő? – 2. rész

 

Azt már tudjuk, mit csinálj, ha meg akarod előzni, hogy elszaporodjanak az ügyfélkörödben a nemfizető vevők. De mit tehetsz, ha már megvan a baj? Ha már elvégezted a munkát, kiállítottad a számlát, ketyeg az áfa – de az ellenérték csak nem akar megérkezni a számládra... még akkor is van a kezedben néhány ütőkártya. Csak építs belőlük rendszert – és ne kártyavárat. Himer Csilla, a kisvállalkozások kreatív kontrollere további jótanácsokkal lát el.

 

Nem fizet a vevő - mit lehet tenni?

Mit csinálj, ha nem fizet a vevő? – 1. rész

 

A vevő a király – mondják a marketingesek. A pénzügyesek szerint viszont a vevő egyenrangú fél, aki kötelezettségeket is vállal azzal, hogy ajánlatot fogad el, megrendel, vásárol, teljesítést igazol vissza, vagy bármi hasonlót művel. Éppen ezért tudunk különösen morcosak lenni, ha egy-egy vevő valamiért úgy érzi, nem kell fizetnie a munkáért/termékért, amit teljesítünk. Te is jártál már így? Himer Csilla, a kisvállalkozások kreatív kontrollere ad néhány tippet, mit tehetsz, ha nem fizet a vevő.

 

Hogyan kerüld el a veszteséget a vállalkozásodban?

„Hogy a kakukkfüttybe lehet a vállalkozásom veszteséges?”

 

Veszteséges sokkal könnyebben lehet egy vállalkozás, mint hinnéd. Akár még úgy is, hogy orbitális bevételeid vannak. És hidd el, ilyenkor – hacsak nem valami irgalmatlan kutyaütőt fogtál ki – nem a könyvelőd a hibás. Hanem az, aki a vállalkozásod pénzügyeiért (és nem a könyveléséért) felel. Hanem te, a vállalkozó. Himer Csilla, a kisvállalkozások kreatív kontrollere megmutatja, hol vannak a banánhéjak, amiken jobb nem elcsúszni.

 

Rólunk

Vállalkozásindításban, adózásban, pénzügyi és üzleti működésben segítünk. Üzleti terv készítés, könyvelés, adótanácsadás, vállalkozói képzés található szolgáltatásaink között.

 

Elérhetőségeink