Ugrás a tartalomra

Vállalkozás indításának, vagy fejlesztésének sokszor akadálya lehet, hogy a cég nem, vagy csak drágán jut hitelhez.

Ilyenkor segítséget jelenthet, ha vállalkozás támogatott hitelt kap, azaz olyan hitelt, melynek kamata a piacinál alacsonyabb. Ez jellemzően úgy valósul meg, hogy a hitel kamat oldalról kap támogatást, például a 10%-os piaci kamatozású hitel helyett a vállalkozásnak csak 7% kamatot kell fizetni, mert a többire támogatást kap. Ezek közé -a kamattágott hitelek közé- tartoznak a Széchenyi hitelek. Létezik forrás oldali támogatás is, ilyen a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitel Program. A növekedési hitelprogram részeként a jegybank ingyenes forrást biztosít a kereskedelmi bankoknak, amiből azok maximum 2,5%-os kamattal hitelezhetik a vállalkozásokat.

Léteznek még speciális, általában megyei vállalkozásfejlesztési alapítványokon keresztül igényelhető mikrohitelek is. A különféle támogatott hitelek között vannak olyan konstrukciók is, melyek olyan kezdő, most induló vállalkozások részére is hozzáférhetőek, amelyek még nem rendelkeznek legalább egy teljes (jan. 1-től dec. 31-ig tartó) lezárt üzleti évvel.

Növekedési Hitelprogram 2015

A 2015-ben is folytatódó Növekedési Hitelprogram keretében magyarországi kis- és közepes vállalkozások juthatnak kedvezményes, 2,5%-os kamatozású, forint alapú hitelhez. A Növekedési HItelprogramon keresztül felvett hitelek főleg beruházásra és forgóeszköz finanszírozásra szolgálnak. A Növekedési Hitelprogramban akár induló (2013. augusztus 31.-ig) alapított vállalkozások is részt vehetnek.

  • Milyen célok valósíthatóak meg a Növekedési Hitelprogram segítségével?
  • Kik, milyen cégek vehetnek fel hitelt a Növekedési Hitelprogramon keresztül?
  • Hol, milyen feltételekkel igényelhető hitel a Növekedési Hitelprogramon keresztül?

 

Növekedési hitelprogram »

Széchenyi hitelek

A Széchenyi-programban jelenleg nyolc féle támogatott hitelkonstrukció van, ebből három olyan, ami induló vállalkozások számára is elérhető. A Széchenyi-hiteleket főként beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, pályázaton nyert támogatás, illetve annak önrésze finanszírozható belőle, és van kifejezetten mezőgazdasági célú beruházásokra szóló Széchenyi-hitel is.

  • Milyen Széchenyi-hitelek léteznek?
  • Melyik Széchenyi-hitel érhető el kezdő vállalkozások részére?
  • Hogyan történik a Széchenyi-hitel igénylése és folyósítása?

 

Széchenyi-hitelek »

Mikrohitel

A mikrohitelek általában olyan támogatott, kifejezetten mikro- és kisvállalkozásoknak ajánlott hitelkonstrukciók, melyek olcsóbbak a banki hiteleknél és elbírálásuk is gyorsabb, egyszerűbb. 

  • Hol igényelhető a mikrohitel?
  • Mekkora a mikrohitel kamata?
  • Melyek a mikrohitel igénylésének feltételei?
  • Milyen dokumentumok szükségesek a mikrohitel igényléséhez?

 

Mikrohitel »

Brutál Vállalkozói Képzés Pakk

AKCIÓ! Brutál Vállalkozói Képzés Pakk.

Vállalkozói alaptudás nélkül ne indulj el!

A Vállalkozás Okosan egy évtizedes tapasztalatával zseniális vállalkozó lehetsz.

A félelmeid helyett a lehetőségeid lásd a sikeres továbbfejlődéshez.

50%-os kedvezmény!

Akkor nézed meg, amikor csak akarod és ahányszor csak szeretnéd.