Ugrás a tartalomra

Igazolások – nullás igazolás (nemleges igazolás), jövedelemigazolás

 

Több olyan eset is van, mikor szükségünk van egy nullás igazolásra, azaz nem tartozunk az adóhatóság felé. Ilyen lehet pl. ha új üzleti partnerrel kötünk szerződést, hitelt szeretnénk felvenni, közbeszerzésen akarunk indulni, és ilyenkor jön a kapkodás, hogy azonnal kellene egy ilyen igazolás, de a könyvelő szabadságon van vagy esetleg nem elérhető. Na ilyen esetekre jó a mi jegyzetünk, ami lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell lekérni egy ilyen igazolást.

 

013_superman-es_medium.jpg

Az igazolások lekéréséhez szükség lesz:

  • érvényes ügyfélkapu vagy cégkapu
  • Ányk Általános Nyomtatvány Kitöltő program
  • Java telepítése
  • IGAZOL nevű nyomtatvány telepítése

 

Nullás igazolás, nemleges igazolás

Számtalan eseteben előfordul, hogy szükségünk lenne egy olyan igazolásra, amelyben az áll, hogy nincs tartozásunk a hatóságok felé. Lehet ez egy üzleti partner, közbeszerzés, hitelkérelem stb. Jellemzően ilyenkor mindenki kapkod, hogy lehetne ezt a leggyorsabban beszerezni.

 

Jövedelemigazolás

Akár magánszemélyként, akár vállalkozóként szintén időnként szükségünk van jövedelemigazolásra pl. hitelkérelemhez, vagy a bölcsödében a gyerek miatt. Ha meg katás egyéni vállalkozásunk van, akkor még csak nem is olyan egyszerű a nyomtatvány kitöltése.

 

Adófolyószámla

Mielőtt bármelyik igazolást megkérnénk, előtte ellenőriznünk kell az adófolyószámlánkat, hogy tényleg nincs rajta tartozás, mert különben semmi értelme nullás igazolást kérni.

 

Útmutató lépésről lépésre

Készítettem egy jegyzetet, amelyben lépésről lépésre - képernyőképekkel - elmondom, hogy milyen programok, nyomtatványok kellenek ahhoz, hogy be tudd szerezni ezeket az igazolásokat, hogyan tudod ellenőrizni az adófolyószámládat, ha esetleg túlfizetés és tartozás is van rajta, hogyan tudod átvezetni őket a megfelelő helyre.

 

Mennyibe kerül?

A jegyzet ára bruttó 6.990 ft.

 

 

MEGVESZEM

 

Fizetési lehetőségek

Alapvetően kártyás fizetési lehetőség van, ha a MEGVESZEM gombon keresztül rendeled meg.

A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. A szerződést a Vállalkozás Okosan Kft-vel kötöd. 1158 Budapest, Drégelyvár u. 53. Adószám: 24807629-2-42. Adatvédelmi nyilatkozat.

 

MEGVESZEM

 

A kártyás fizetés biztonsága

Az OTP SimplePay fizetés esetében közvetlenül az OTP Mobil Kft. titkosított oldalain történik, és a kifizetett összeg is az OTP Mobil Kft. bankszámlájára érkezik.

Ha még ezek után sem bízol a kártyás fizetésben, akkor javaslom, menj be a bankba, ahol a számládat vezeted, és kérj egy internet kártyát meglévő bankszámládhoz, és arra csak annyi pénzt tegyél, amennyit utalni szeretnél.

A pénz beérkezése után azonnal küldöm Neked a kiállított számlát és a linket a képzéshez. Ha esetleg nem kaptad meg az anyagot vagy a kiállított számlát, hívd a 06 20 277 6230-as telefonszámot, vagy írj a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu email címre.

 

Lehetőség átutalásos fizetésre

Ha átutalással szeretnél fizetni, akkor kérlek, hogy küldj egy email a szilagyianita@vallalkozas-okosan.hu címre, add meg az emailben a számlázási adatokat (név, irányítószám, cím, telefonszám) és küldök hozzá díjbekérőt.

 

 

05_nyuszis.jpg

 

 

 

Blog kategória

Adókalkulátorok és eredménytervező

Milyen vállalkozási formák és adózási módok közül választhatsz, ha már nem jó Neked a kata?

Kata helyett 2021

Átalányadó Kalauz - Egyéni Vállalkozók Könyve kibővített kiadás

Átalányadó Kalauz - áttérés katáról átalányadóra határidőkkel, nyomtatványokkal, képernyőképekkel lépésről lépésre

Áttérés katáról átalányadóra - 22T101E, 22T1041, 2258 nyomtatványok kitöltése képernyőképekkel, lépésről lépésre.

ÁNYK és ONYA használata.

Áfabevallás (2265), közösségi nyilatkozat (22A60) kitöltési útmutató. Adófolyószámla lekérdezése.

Adókalkulátorok: kata, átalányadó, tételes költségelszámolás, társasági adó, kiva.

Eredménykimutatás és cash-flow tervező.