Ugrás a tartalomra

Számlázóprogram-ajánló a Vállalkozás Okosantól

2020. július 1. - Számlázási szabályok változása

 

Minden vállalkozóra hatással lesz ez a dátum, teljesen átalakul az adatfeldolgozás és rengeteg lehetőség áll előttünk, hogy forradalmasítsuk ügyviteli folyamatainkat.

 

Miről is beszélek?

 

Az az érzésem, sokan még nem fogták fel a lényegét, hogy miből is áll a változás és ez milyen hatással lesz ránk, vállalkozókra. Ebben szeretnék segíteni.

 

2020. július 1-től minden belföldi adóalany felé kiállított számlát be kell küldeni a Nav online számla rendszerébe.

 

Az alanyi mentes katásra is vonatkozik.

 

Ez történhet kézi adatrögzítéssel és számlázóprogram használatával. Én a számlázóprogram használatát javaslom.

 

 

Melyik számlázóprogramot válasszam?

 

Mostanában egyre több vállalkozó kérdezi tőlem, hogy melyik számlázóprogramot javaslom. Erre a válaszom általában az, hogy attól függ, mire szeretnéd használni?

Nem mindegy, hogy szeretnél-e devizás számlát, használsz-e webshopot, szükséged van-e elektronikus számlára vagy elég a sima pdf, stb.

Az ugye alapelvárás, hogy tudja a Nav online adatszolgáltatást, de nem mindegy az ára, a nyújtott szolgáltatás, az ügyfélszolgálat, a kezelhetőség, díjbekérőt, előlegbekérőt, végszámlát kezel-e, ismétlődő számlázásra van-e lehetőség, figyeli-e a kata keretet, az adatexport, kapcsolódás más ügyviteli rendszerekhez, elérhető-e mobiltelefonon stb.

Ha nem csak egy darab alanyi mentes számlád van egy hónapban, hanem ennél egy kicsit bonyolultabb a pénzügyi rendszered, akkor határozottan a Billingo lesz a befutó.

 

Miért mondom ezt?

 

Ha 2020. július 1-ig regisztrálsz, akkor fél évig használhatod a fizetős csomagjukat ingyen. Utána eldöntheted, hogy átmész az ingyenesbe, ami kevesebb szolgáltatást nyújt, de alapdolgokra tökéletesen megfelel, vagy előfizetsz a fizetős csomagra, aminek az ára rendkívül kedvező és igen sok kényelmi szolgáltatást kapsz érte. (9.000 ft + áfa/év). Azt gondolom, egy vállalkozónak ez az összeg bele kell, hogy férjen.

 

Sok ingyenes számlázóprogram van a piacon. Akkor miért fizetnél érte?

 

Mert például használhatod a számlaismétlő funkciót. Nekem könyvelőként ez nagyon hasznos, több tíz számlát állítok ki egy hónapban, jellemzően ugyanannak az ügyfélnek, ugyanazon az áron, nem kell legyártani a sok számlát, hanem egyszerűen csak használom ezt a lehetőséget.

Másik nagyon hasznos lehetőség, hogy össze lesz kötve több bankkal, azaz ha a kiállított számlám befolyik, a Billingo összepárosítja és jelzi nekem a rendszerben, hogy a számla ki van fizetve.

Tudja a bejövő (kiadási) számlákat kezelni, sőt 2020. július 1. után le tudja szedni a Nav Online Számla rendszeréből.

Számomra teljesen természetes, hogy ezért a plusz szolgáltatásért már pénzt kérnek, hiszen nekik ez a fejlesztés pénzbe került, és nekem bizony ennyit meg simán megér, hogy naprakész legyen a pénzügyi nyilvántartásom.

 

Nem csak egy számlázó

 

Továbbgondolva ezt a lehetőséget, ott az összes kimenő (bevételi) számlád, tudod, hogy melyik folyt be és melyik nem, ott van (majdnem) az összes költségszámlád (ami nincs ott, azt fel tudod rakni), ha össze van kötve a bankkal, tudod, hogy melyik van kifizetve és melyiket kell még kiegyenlítsd, azaz minden adott egy remek kis cash-flow táblához.

Ha még esetleg áfás is vagy, akkor egy azonnali áfakalkulációt is tudsz készíteni.

Az igaz, hogy a katás nem számol el költséget, pontosabban nem csökkenti a kata adóját a költségszámlák, de ettől még ki kell azért fizessed, és nem árt ha tudod, hogy mennyi az összes bevételed és mennyi az összes kiadásod, azaz máris van egy eredménykimutatásod.

Mindezt egy számlázóprogramban. Persze ezek nagyságrendi számok, de a jövőbeni üzleti döntéseidhez elengedhetetlenek, és nem kell várnod a könyvelőre, míg lekönyveli a számláidat.

Az már csak hab a tortán, hogy ha máshol van jelenleg előfizetésed, az oda befizetett összeget jóváírják, ha regisztálsz a Billingoba.

 

Nincs több szkennelés

 

Vagy legalábbis jelentősen csökken a mértéke, hiszen a bejövő számláid elérhetőek lesznek a Nav Online Számla rendszeréből.

 

És ami miatt véglegesen a Billingo mellett döntöttem

 

Könyvelőként nagyon fontos nekem, hogy elérjem az ügyfeleim számlázási fiókjait, onnan az adatokat ki tudjam szedni minél egyszerűbben és csak emiatt ne kelljen az ügyfélnek többet fizetnie a számlázóprogramért.

Ezt a Billingo lehetővé tette. Ha az ügyfelem az ingyenes Billlingo fiókot használja, én könyvelőként ingyen ki tudom nyerni az ügyfél számláit.

És ezt még megfejelik azzal, hogy ha én, mint könyvelő, a Billingo számlázót használom a könyvelési számláim kiállítására, ingyen kapom a számlafiókot, DE nem az ingyenes csomagot, hanem amiben már benne van a számlaismétlés, számlakiegyenlítés.

Én ennél jobb ajánlatot nem találtam jelenleg a piacon.

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy interjút készíthetek Sárospataki Alberttel, a Billingo vezetőjével. Ahogy készen van ez az interjú, itt majd megtalálhatod.

 

És akkor jöjjenek a hivatalos részletek

 

Számlázóprogram-ajánló a Vállalkozás Okosantól

 

billingo_logo_horizontal.png

 

A csapból is folyik már, hogy 2020. július 1-től jön az új jogszabályváltozás és minden belföldi adóalanyok közti ügyletről adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére.


2021. január 1-től ez pedig a magánszemélyek részére kiállított számlákra is vonatkozik majd. A hagyományos kézi számla továbbra is megengedett, érdemes azonban online számlázóra váltani, mert így automatizálható az adatszolgáltatás.


Mi ehhez a Billingo online számlázót ajánljuk, annál is inkább, mert elképesztő fejlesztéseket jelentettek be a közelmúltban.Ez az.
 

billingo_logo_horizontal.png


A legfontosabb: ingyenes és nincsenek extra díjak semEddig is volt a Billingónak ingyenes verziója, most azonban eltörölték a havi nettó 250 000 Ft-os és 20 számlás korlátot.

 

Gyakorlatilag ingyen, korlátozás nélkül használható számlázásra a szoftver a Starter csomaggal. Ez a verzió is alkalmas a NAV adatszolgáltatás automatizálására.


Ha ennél több funkcióra vágysz, akkor pedig az új csomagok közül lehet választani. Nagyon jó, hogy a nagyobb csomagok nemcsak a funkciónövelés lehetőségét adják, hanem minden feltüntetett funkciót tartalmaznak is.


Nem kell extra díjat fizetni pl. az e-számlázásért vagy a tömeges számlafeltöltésért sem. Ez nem jellemző a piacon, a vállalkozásoknak viszont szuper, mert kiszámíthatóbb a számlázási költség.


Ha 2020. július 1-ig regisztrálsz, 6 hónapig ingyen használhatod a Kata vagy Master csomagot.Nézd meg a funkciókat »Új Kata csomag olcsóbbanKatásként fontos mindig naprakészen tudni az aktuális KATA-keret és AAM-keret alakulását. A Billingo ehhez létrehozott egy új csomagot, ez a Kata csomag, mellé pedig az éves díjat is csökkenteni tudták. Ezt használd ki.


 
100% NAV-felelősségvállalást adnak pénzügyi garanciávalA levelem apropója a közelgő adatszolgáltatási kötelezettség bővítése volt. Nemcsak azért ajánlom azonban a Billingot, mert az adatszolgáltatást automatizálni lehet vele, hanem mert erre még 100% pénzügyi garanciát is vállalnak. Ha ugyanis a szoftver hibája miatt nem teljesült az adatszolgáltatás, átvállalják a NAV büntetést. Ilyet garanciát más még nem ajánlott.


 
Bármikor válthatsz, jóváírják a máshol élő előfizetésedet isSzámlázót bármikor lehet váltani. A közelgő jogszabályváltozás miatt pedig akár máshol élő számlázó előfizetés ellenére is érdemes Billingora váltani. A meglévő elfizetésedből hátralévő időt ugyanis a Billingoban jóváírják. Az ügyfélszolgálat a váltásban és a meglévő adatok költöztetésében is segít, hogy gyors és zökkenőmentesebb legyen az átállás.Próbáld ki a demót, neked is tetszeni fog!Itt éred el »Ingyenes a Könyvelői fiók

 

Minden csomagban elérhető a könyvelői összekötés, ezért sem kell külön fizetni neked és a könyvelődnek sem. Ez egy nagyon fontos funkció. Meghívót tudsz küldeni vele a könyvelődnek, aki beregisztrálva a saját Billingo fiókjából érheti el a számláidat, és a többi Billingós ügyfele számláit is. Nem kell hónap végén exportálnod a havi számlákat, nem kell e-mailben elküldened őket, nem kell nyomtatni, nem hív majd a könyvelő, hogy hol vannak a számlák, mert mindet online el tudja érni.További előnyök a könyvelőknek:

 

 • Ingyenes a Kata vagy Master csomag használata.
 • Új Számlaszinkron szolgáltatás indult, amivel egyes könyvelő programokkal automatikusan történik a számlakép és számlaadat szinkron. Folyamatosan dolgoznak azon is, hogy ez minél több könyvelő programmal automatizálható lehessen. (Igen, ez minimalizálja az adatrögzítés idejét és a hibalehetőség előfordulását.)
 • Könyvelői szakügyfélszolgálat válaszol a könyvelők kérdéseire.
 • Validált, minden könyvelő programmal kompatibilis adatexportok érhetők el.

 

 
Még több könyvelői előny erre »


Küldd el a könyvelődnek is!


 
Van még több is


 

 • Telefonon és e-mailben is elérhető az ügyfélszolgálat. Szintén nem megszokott az iparágban, hogy 7 ügyfélszolgálatos is válaszol a kérdésekre.
 • Az ajánlói programban minden új előfizetés után 2 hónappal hosszabbítják meg az előfizetésedet.
 • Új lett az API, amivel gyorsabban és egyszerűbben össze lehet kötni a számlázót egy webshoppal vagy más, arra alkalmas rendszerrel.

 

 
Nyáron jönnek az újdonságok


 

 • Mobilnyomtatási lehetőség érkezik a külső helyszíneken való számlázáshoz.
 • Virtuális Pénzügyi Vezetőt kapnak a billingósok, amivel naprakészen, automatikusan követhetik a vállalkozásuk pénzügyeit.
 • Készül az iOS és Android mobil APP.
 • 9 hazai bankkal kapcsolódik össze nyár folyamán a Billingo, így a pénzügyi teljesítések után azonnal fizetett státuszra változtatják a Billingos számlákat.
 • A szállítói számlák is automatikusan bekerülnek a Billingo fiókokba, ez azt jelenti egy felületen jelennek meg a bevételek és kiadások.

 


A demót itt tudod kipróbálni »Regisztrálj július 1-ig és 6 hónapig ingyen használhatod a Kata vagy Master csomagot.

 


Erre, erre »


 

billingo_logo_horizontal.png


Ha szeretnél segítséget a regisztrációhoz a NAV Online Számla rendszerében vagy a számlázóprogramban, akkor ez a bejegyzés segíteni fog Neked képernyőképenként, lépésről lépésre.Ezen a videón elmondom az egész számlázási változás lényegét.Ha még nem vagy tagja a több mint 7.000 fős facebook csoportunknak, akkor várunk.Ha még több információt szeretnél tudni a számlázási szabályok változásáról, akkor csatlakozz az Online Számla 2020 csoportunkhoz.


 

 

Online tanfolyam katás vállalkozóknak - érhtető nyelven, gyakorlatias formában

 

 

modtanoda-groupcover-redorange1-final.jpg


Sikeres vállalkozást kívánunk!Szilágy Anita
Vuray György
Vállalkozás Okosan

 

Ahol megtalálsz minket

 

Vállalkozás Okosan honlapja

Facebook oldal

Facebook csoport

Youtube csatorna

Feliratkozás hírlevélre

 

 

 

Blog kategória

AKCIÓ!
Két online vállalkozói képzés egy áráért.

Minden vállalkozói tudás egy helyen.

Online Vállalkozói Képzés és a Kata Tanoda egy csomagban.

Átalányadó Kalauz - Egyéni Vállalkozók Könyve kibővített kiadás

Átalányadó Kalauz - áttérés katáról átalányadóra határidőkkel, nyomtatványokkal, képernyőképekkel lépésről lépésre

Áttérés katáról átalányadóra - 22T101E, 22T1041, 2258 nyomtatványok kitöltése képernyőképekkel, lépésről lépésre.

ÁNYK és ONYA használata.

Áfabevallás (2265), közösségi nyilatkozat (22A60) kitöltési útmutató. Adófolyószámla lekérdezése.

Adókalkulátorok: kata, átalányadó, tételes költségelszámolás, társasági adó, kiva.

Eredménykimutatás és cash-flow tervező.