Ugrás a tartalomra

Online piactéren árulsz?

 

Tisztában vagy az e-kereskedelem szabályaival?

Ismered a számlázási szabályokat?

Szeretnéd tudni, hogy adózás után mennyi marad a zsebedben?

Tudod, hogy változtak az e-kereskedelem szabályai és az Áfa?

Versenyelőnyt szerezhetsz a megfelelő áfakulcs használatával

 

Webshopok és piacterek adózása

 

Vállalkozóként biztosan tudnod kell a számlázási szabályokat.

Könyvelőként meg tudnod kell hozzá a kapcsolódó áfát és az adminisztrációt.

 

Ha szeretnéd tudni ezekre a kérdésekre a választ, akkor pont neked való ez az azonnal letölthető e-book, ami az

 

Etsy számlázási és adózási szabályairól,

webshopok és piacterek adózásáról

Webshopok adózása

szól.

Mi ez?

 

Ez egy e-book,  pdf formátumban. Nem kell hozzá semmilyen külön program, egy pdf olvasóval könnyedén tudod használni. Megrendelés után azonnal letölthető, így nem kell várnod a futárt, rögtön elkezdheted olvasni és választ kapsz az Etsy-vel kapcsolatos adózási, számlázási kérdéseidre.

A könyv nem egyenértékű egy személyre szabott tanácsadással, de nagyon jó alapot ad ahhoz, hogy felkészülten indítsd el a kézműves vállalkozásodat.

A könyvben található ismereteket nem csak Etsy kapcsán tudod hasznosítani. Egy dologra szeretném felhívni a figyelmet: mivel ez a könyv az Etsy-ről szól, ahol behatárolt, hogy milyen gazdasági események merülhetnek fel, nincs benne minden információ, amely szükséges pl. egy hagyományos webshop adózásának, sajátosságainak megismeréséhez.

Miről szól az e-book?

 

 • Melyik vállalkozási formát válasszam?
 • Melyik adózási forma lenne a legjobb?
 • Alanyi mentes vagy áfás legyek?
 • Kinek számlázzak és hogyan?
 • Mikor keletkezik a bevételem?
 • Milyen árfolyamon keletkezik a bevételem?
 • Mit kezdjek a külföldi kiadásaimmal?
 • Kell-e közösségi adószám? Köteles vagyok-e megadni?
 • Mit kell tudni az Etsy-ről?
 • Kinek kell számlázni fizikai termék értékesítése esetén?
 • Kinek kell számlázni digitális termék értékesítése esetén?
 • Eu-s értékesítés szabályai
 • Harmadik országba történő értékesítés szabályai
 • Értékesítés alanyi mentesként vagy áfásként
 • ÁFA árfolyama
 • Print on Demand értékesítése
 • Digitális termékek, fizikai termékek értékesítése magánszemélyek vagy adóalanyok felé, uniós országba, harmadik országba, saját webshopon és piactéren keresztül
 • Mi az az OSS - One Stop Shop - rendszer?
 • Mi az az IOSS rendszer?
 • Példák és esettanulmányok
 • Olvasói kérdések és válaszok

 

Kinek van szüksége erre az e-bookra?

 

Ha vállalkozóként online piactéren árulsz vagy a webshopod külföldi magánszemélyeknek is értékesít, akkor számodra elengedhetetlen ez a tudásanyag, hiszen tisztában kell legyél

 • a számlázás szabályaival,
 • a megfelelő áfakulcs használatával,
 • a megfelelő vállalkozási formával és adózással
 • és a lényeg, hogy mennyi marad  a végén a zsebedben.

 

Ha könyvelőként olyan ügyfeleid vannak, akik online piactéren értékesítenek külföldi magánszemélyek felé, akkor neked is tudnod kell az adminisztrációs szabályokat és fel kell hívjad az ügyfeleid figyelmét arra, hogy a megfelelő áfakulcs alkalmazásával az ügyfeled versenyelőnyre tehet szert.

 

A szerzőről

 

Nagyné Varga Mária vagyok, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó. 24 éve vagyok a szakmában. 15 éve elképzeltem, hogy minden online fog működni, megszűnnek a papírhegyek és az egész világ elérhető lesz interneten keresztül. Bejött.

 

Miért akartam összefoglalni egy könyvben az Etsy és egyéb piacterek specifikus adózási kérdéseket?

Azért, mert rájöttem, hogy a legtöbben ugyanazokat a kérdéseket teszik fel és mert egyetlen hasonló kiadvány sincs a piacon.

Ezért elkezdtem kisterjedelmű, rövid tájékoztatókat gyártani, hogy a tanácsadásokat megkönnyítsem. Aztán egyre többen jöttek és már nem csak ügyfelek, hanem kollégák is. Ez egyértelműen a külföldi platformok térhódítása miatt következett be.

Eredetileg nem kollégáknak írtam, ezért más lett a könyv stílusa, de ragaszkodtam hozzá így is, hogy ahol szükséges, pontos jogszabályi hivatkozást adjak.

 

Az Etsy specifikus adózási témákban több állásfoglalást is kértem a NAV-tól. Mellette én magam tartottam kollégáknak előadást az új OSS/IOSS rendszerrel kapcsolatos áfa változásokról.

Az Etsy-t nem csak könyvelem, de éppen boltnyitás előtt állok, mert kiderült, hogy szeretek festeni. Emiatt én is tagja vagyok az Etsy-s csoportoknak, így elsőkézből értesülök arról, milyen kérdések foglalkoztatják az Etsy-n értékesítőket.

A kérdéseket folyamatosan gyűjtöm, most már közvetlenül a könyvben foglaltakra is kapok reakciókat, ezért időnként frissíteni fogom a kiadványt az újabb válaszokkal.

 

Minden megrendelőnknek ingyen elküldjük a frissített verziókat, külön dokumentumban pedig azt, amivel a könyv kiegészült, így neked nem kell újra és újra átbogarásznod az egész könyvet az aktuális változások után. Ezzel a módszerrel együtt készítjük el olvasóinkkal a Nagy Webshop adózási útmutatót.

 

Akik már olvasták, ezt mondják róla

 

„Apukám  vette nekem ezt a rendkívül hasznos útmutatót, és őszintén szólva felüdülés volt végre valami emberi nyelven írt, összeszedett és áttekinthető összefoglalást olvasni a témáról. Csak azt sajnálom, hogy nem állt rendelkezésemre ez két hónapja, óriási mennyiségű munkaórától és utánajárástól szabadított volna meg."

 

"Már ez nagy segítség, mert július 1-től volt pár eladásom és nem mertem eddig számlázni, a könyvelőm meg nem tudja a választ a sajnos. Sok könyvelőt kérdeztem az utóbbi 1 évben... és nem nagyon tudják mi a helyzet az etsyvel, most meg július 1-től még jobban összekuszálta a dolgokat...és elég nagy segítség az ebook, köszönöm, hogy megírtad, sok-sok munka volt vele az biztos!"

A Vállalkozás Okosan ajánlása

 

Pár évvel ezelőtt ismertem meg Máriát. Felfigyeltem a profi hozzászólásaira különböző szakmai facebook csoportokban és rögtön fel is vettem vele a kapcsolatot.

Azóta többször is segítettünk egymásnak szakmai kérdésekben, mert bizony ez a könyvelői, adótanácsadói munka olyan terület, ahol semmi sem biztos, és nem árt a megerősítés.

A polihisztorok kora lejárt, szakosodni kell, azaz már nincs olyan, hogy egy könyvelő mindenhez ért.

Bevallom, én (Szilágyi Anita) ehhez a területhez nem értek, és mostanában nem is tervezem, hogy megtanuljam, ezért bátran ajánlom Mária e-bookját. Biztos vagyok benne, hogy ennél jobbat nem találsz a piacon. Mária hozzáértése szakmai körökben is nagyon elismert.

Egy tanácsadás óradíja jelenleg 25.000 - 30.000 Ft körül jár és biztosan nem lehet elmondani egy óra alatt azt a mennyiségű információt, ami ebben az e-könyvben le van írva.

 

Mennyibe kerül?

 

Az e-book teljes ára bruttó 37.990 forint (alanyi mentes). DE most az WEBSHOP2023 kuponkód használatával 5.000 forint kedvezményhez juthatsz, azaz bruttó 32.990 Ft-ért a tied lehet!

 

Itt tudod megrendelni az Etsy számlázási és adózási útmutatót.

 

A Kérem gomb lenyomása után tudod érvényesíteni az WEBSHOP2023kupont, és a fizetendő összegnél 32.990 Ft lesz.

 

Kérem az e-bookot.

 

 

 

Blog kategória

Adókalkulátorok és eredménytervező

Milyen vállalkozási formák és adózási módok közül választhatsz, ha már nem jó Neked a kata?

Kata helyett 2021

Átalányadó Kalauz - Egyéni Vállalkozók Könyve kibővített kiadás

Átalányadó Kalauz - áttérés katáról átalányadóra határidőkkel, nyomtatványokkal, képernyőképekkel lépésről lépésre

Áttérés katáról átalányadóra - 22T101E, 22T1041, 2258 nyomtatványok kitöltése képernyőképekkel, lépésről lépésre.

ÁNYK és ONYA használata.

Áfabevallás (2265), közösségi nyilatkozat (22A60) kitöltési útmutató. Adófolyószámla lekérdezése.

Adókalkulátorok: kata, átalányadó, tételes költségelszámolás, társasági adó, kiva.

Eredménykimutatás és cash-flow tervező.